Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

OxyGenOS overlever

OnePlus' og Oppos respektive operativsystemer får samme kildekode, men forblir selvstendige.

Skrevet av / 28.02.22 - 15:00
OxyGenOS overlever

OnePlus-grunnlegger og -direktør Pete Lau hadde fredag d. 25. februar invitert Lyd & Bilde og et stort antall andre tech-medier til et såkalt roundtable-interview, hvor Lau sammen med Vice President Chris Shu fra Oppo kunne fortelle om sitt nye samarbeid, som så dagens lys for litt over et år siden.

I et tilsvarende roundtable-interview tilbake i september hadde Lau fortalt de deltakende mediene at Oppos og OnePlus respektive Android-plattformer – ColorOS og OxygenOS – skulle slås sammen, slik at alle Oppo- og OnePlus-mobiler fra 2022 ville komme på markedet med samme brukergrensesnitt.

Men OnePlus 10 Pro, som ble lansert på det kinesiske markedet allerede i januar, og som nå endelig er på vei til de europeiske leverandører, vil komme med OxygenOS – det kunne Pete Lau avsløre på fredagens interview.

Begrunnelsen for den endrede avgjørelsen nevnte både Pete Lau og Chris Shu, som bl.a. er ansvarlige for integrasjonen av de to merkene i en felles virksomhet (OnePlus er nå under Oppo), at feedback fra OnePlus-brukere forteller om et sterkt ønske om å beholde OxygenOS, og at det er det som har vært avgjørende for å endre fjorårets avgjørelse.

OnePlus-stifter Pete Lau forklarte om fremtiden for OxygenOS på et virtuelt møte med Lyd & Bilde og et stort antall andre tech-journalister fra hele verden. (Foto: OnePlus)

I stedet beholder da OnePlus og Oppo sine respektive operativsystemer, hhv. OxygenOS og ColorOS, mens kildekoden for alle de grunnleggende funksjonene blir identiske.

Men den kommende versjon 13 av OxygenOS, som nå er under utvikling, vil ligne mer på en «ren» Android.

Både Oppo og OnePlus eies av kinesiske BKK Electronics, som du mest sannsynlig aldri har hørt om. Men dette selskapet er faktisk den nest største globale produsenten av smarttelefoner, kun overgått av Samsung.

BKK eier nemlig hele fem smarttelefon-merker, herunder Oppo, Vivo, Realme og IQOO, som vi ikke ser så mye av på våre breddegrader. I tillegg har de også OnePlus, som til gjengjeld har blitt en folkefavoritt i Norden de siste årene.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top