Nyhet

OnePlus Nord 2 5G får AI-chipset fra MediaTek

Den nye OnePlus Nord 2 5G kommer med det AI-understøttede chipset-et Dimensity 1200-AI, som den kinesiske mobilprodusenten har utviklet sammen med MediaTek.
forfatter

Det er bare få uker siden OnePlus lanserte OnePlus Nord CE 5G, men hvis man trodde at den budsjettvennlige mobilen som fokuserer på nøkkelfunksjoner fra fjorårets mellomklasse-suksess OnePlus, ville bli OnePlus sin eneste Nord-modell i 2021, så kan man tro om igjen.

OnePlus Nord 2 5G er nemlig rett rundt hjørnet, og tradisjon tro har OnePlus selv begynt å lekke detaljer om den kommende mobilen frem til den offisielle lanseringen.

Denne gangen treffer OnePlus blink Med OnePlus Nord CE 5G har den kinesiske mobilprodusenten nesten funnet den helt perfekte balansen mellom pris og kvalitet.
OnePlus Nord CE 5G

MediaTak Dimensity 1200-AI

Den første biten av informasjon kom fra OnePlus i form av en pressemelding med overskriften: «OnePlus Nord 2 5G får AI-chipset fra MediaTek».

Med utgangspunkt i Dimensity 1200 har OnePlus i tett samarbeid med MediaTek utviklet nye AI-funksjoner, som forbedrer brukeropplevelsen på tvers av forskjellige kjernefunksjoner, bl.a. fotografi, skjerm og responstid, skriver den kinesiske mobilprodusenten.

Dette kan den kunstige intelligensen

Funksjonen AI Photo Enhancement kan gjenkjenne opptil 22 forskjellige bildescenarioer og justerer autoamtisk fargetoner og kontraster, som sikrer den beste mulige bildekvaliteten – selv om natten og i andre situasjoner med begrenset lys, lover OnePlus og fortsetter:

AI Video Enhancement-funksjonen gjør det mulig for brukere å ta opptak med live HDR-effekter i realtid under videoopptak. Det AI-optimerte chipset-et bruker DOL-HDR teknologi for å sikre bedre bildekvalitet, justere bildet under opptak samt forbedre fargeskala og -nøyaktighet i videoer.

OnePlus-Nord2-5K3-scaled OnePlus-Nord2-5K2-scaled OnePlus-Nord2-5K1-scaled
<
>
Bildene av OnePlus Nord 2 er lekket av Twitter-brukeren @OnLeaks.

Og sist men ikke minst brukes AI Color Boost-teknologi til å konvertere standard dynamic range automatisk til high dynamic range. AI Resolution Boost forbedrer videre automatisk videooppløsning til HD-oppløsning på tvers av sosiale apper. Skjermen har også Smart Ambient Display, som bruker AI til å dynamisk justere skjermens lysstyrke basert på lysforholdene rundt brukerne og innholdet som vises på skjermen, forsikrer pressemeldingen.

Offisiell lansering?

OnePlus har til gjengjeld ikke sagt noe om den offisielle lanseringsdatoen for OnePlus Nord 2, men ifølge rykter vil det skje i løpet av juli. Den indiske tech-influenseren Mukul Sharma mener å vite at OnePlus Nord 2 5G vil bli presentert i løpet av de siste ti dagene av juli, antagelig rundt 24. juli.

[Oppdatering: OnePlus har nå offisielt annonsert at lanseringen av OnePlus Nord 2 finner sted d. 22. juli kl. 16:00.]

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.