Nyhet

OnePlus har lansert OnePlus Nord CE 2

Mobilen koster under 4.000 kroner, men har likevel 5G og 65 W hurtigladning.

Skrevet av / 18.02.22 - 10:52
OnePlus har lansert OnePlus Nord CE 2

Den første OnePlus Nord CE kom i sommeren 2021, og har siden blitt en av de mest populære produktene i Nord-serien. Allerede fra begynnelsen kostet den under 4.000 kroner, men likevel hadde den som mål å gi alle brukerne de viktigste funksjonene fra den opprinnelige Nord-modellen – derfor navnet CE, som står for Core Edition – uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

Les også Denne gangen treffer OnePlus blink Med OnePlus Nord CE 5G har den kinesiske mobilprodusenten nesten funnet den helt perfekte balansen mellom pris og kvalitet.

Det klarte den uten problem, så det er ikke overraskende at OnePlus allerede har kommet med en etterfølger, som heller ikke overraskende har fått navnet OnePlus Nord CE 2.

«OnePlus Nord CE 2 5G forbedrer de viktigste funksjonene som brukerne er mest opptatt av, og til en rimelig pris. Med 65W SuperVOOC-hurtigladning, kraftigere chipset og et oppdatert kamerasystem er OnePlus Nord CE 2 5G en utmerket hverdagsmobil, som holder OnePlus sitt høye kvalitetsnivå,» sier Pete Lau, grunnlegger av OnePlus i en pressemelding som selskapet har sendt ut i forbindelse med lanseringen.

Farvel Snapdragon, velkommen MediaTek

Den første OnePlus Nord CE var basert på en Snapdragon 750-prosessor fra Qualcomm, men med 2-eren fortsetter OnePlus chip-samarbeidet med selskapet MediaTek, som første gang så dagens lys da OnePlus lanserte OnePlus Nord 2.

OnePlus Nord CE 2 er tilgjengelig fra d. 10. mars i fargene Gray Mirror og Bahama Blue. (Foto: OnePlus)

Den nye OnePlus Nord CE 2 er dermed drevet av et MediaTek Dimensity 900 octa-core chipset med en 6 nm-arkitektur, som støtter 5G på begge SIM-kort og WiFi 6.

Det optimerte deisgnet skal sikre strømeffektivetet med forbedret termisk kontroll, systemstabilitet og mulighet for lange spilløkter, lover OnePlus.

Mobilen får også samme 65 W hurtigladning som OnePlus Nord 2, som vil si at det 4800 mAh store batteriet kan lades fra 0 til 100% på bare 32 minutter. Men mobilen har ikke trådløs lading.

Skjerm og kamera

Telefonen er utstyrt med en 6,43″ FHD+ AMOLED-skjerm med en oppdateringsfrekvens på 90 Hz. Skjermen er HDR10+-sertifisert og beskyttet av Gorilla Glass 5.

OnePlus Nord CE 2 har et 64 MP trippelkamera på baksiden, som består av hovedsensoren på 64 MP, et 8 MP ultravidvinkelkamera og et 2 MP makroobjektiv. (Foto: OnePlus)

OnePlus Nord CE 2 har et 64 MP trippelkamera på baksiden, som består av hovedsensoren på 64 MP, et 8 MP ultravidvinkelkamera og et 2 MP makroobjektiv.

Selfiekameraet er på 16 MP.

Alt det andre

OnePlus Nord CE 2 kommer med Android 11 og OnePlus sin egen OxygenOS 11.3-plattform. Senere på året oppgraderes mobilen til Android 12 og OxygenOS 12.

Med sine 7,8 mm er telefonen slankere enn sin forgjenger. Den kommer også med 3,5 jack-inngang, og lagringen kan utvides med opptil 1 TB med et microSD-kort, noe som er nytt i forhold til forgjengeren.

Pris og tilgjengelighet

OnePlus Nord CE 2 er tilgjengelig fra 10. mars i fargene Gray Mirror og Bahama Blue.

Mobilen vil kunne kjøpes for 3.890 kroner for en konfigurasjon med 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Scroll to Top