Nye Samsung Galaxy A-mobiler får raskere oppdateringsfrekvens

Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Annonse
Annonse
forfatter

Frem til nå har det kun vært Samsung dyreste toppmobiler – som Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ 5G, Galaxy Z Fold 2 og Galaxy Note 20 Ultra 5G – som har vært utstyrt med høy oppdateringsfrekvens på 90 eller 120 Hz.

Normale mobilskjermer har en oppdateringsfrekvens på 60 Hz, og den høyere frekvensen betyr at brukeropplevelsen blir veldig flytende og rask, særlig når man beveger seg rundt i mobilens menyer eller scroller på nettsider.

Samsung Galaxy A72
Samsung Galaxy A72 kommer med Snapdragon 720 prosessor og en skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens. (Foto: @OnLeaks)

Og nå ser det ut til at de høye oppdateringsfrekvensene er på vei til i hvert fall tre Samsung-mobiler i mellomklassen. Det skriver techmediet Sammobile, som refererer til unavngitte kilder hos Samsung for å bekrefte at de kommende Galaxy A52 og Galaxy A72-modeller begge vil få en skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens (tilsvarende skjermen på den populære OnePlus 7 Pro fra 2019), mens Samsung Galaxy A52 5G får samme 120 Hz oppdateringsfrekvens som de nyeste mobilene i den dyrere Galaxy S-serien.

Sammobile regner med at Galaxy A52 5G kommer med Qualcomms Snapdragon 750G, som støtter 5G, og skal være i stand til å drive den høyere oppdateringsfrekvensen.

De to andre modellene vil i motsetning måtte nøye seg med en Snapdragon 720, som ikke er like så kraftig, og derfor må de to mobilene «nøye» seg med en oppdateringsfrekvens på 90 Hz.

Annonse
5G-versjonen av Samsung Galaxy A52 kommer med Snapdragon 750G prosessor og en 6,5″ skjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens. (Foto: @OnLeaks)

Både Galaxy A52 og A52 5G vil for øvrig komme med 6,5″ S-AMOLED skjerm med FHD+ oppløsning, 64 Mp kamera samt 12 Mp ultravidvinkel, 5 Mp dybdesensor og 5 Mp makrolinse pluss et 32 Mp frontkamera.

Mobilene kommer også med 4500 mAh batteri, som støtter 25W hurtigoppladning, og begge modellene kommer med Android 11.

Alle tre mobilene er forventet å komme på markedet i løpet av mars.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.