TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Nye Samsung Galaxy A-mobiler får raskere oppdateringsfrekvens

Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.

forfatter
Publisert 12.02.21 - 04:25

Frem til nå har det kun vært Samsung dyreste toppmobiler – som Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ 5G, Galaxy Z Fold 2 og Galaxy Note 20 Ultra 5G – som har vært utstyrt med høy oppdateringsfrekvens på 90 eller 120 Hz.

Normale mobilskjermer har en oppdateringsfrekvens på 60 Hz, og den høyere frekvensen betyr at brukeropplevelsen blir veldig flytende og rask, særlig når man beveger seg rundt i mobilens menyer eller scroller på nettsider.

Samsung Galaxy A72
Samsung Galaxy A72 kommer med Snapdragon 720 prosessor og en skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens. (Foto: @OnLeaks)

Og nå ser det ut til at de høye oppdateringsfrekvensene er på vei til i hvert fall tre Samsung-mobiler i mellomklassen. Det skriver techmediet Sammobile, som refererer til unavngitte kilder hos Samsung for å bekrefte at de kommende Galaxy A52 og Galaxy A72-modeller begge vil få en skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens (tilsvarende skjermen på den populære OnePlus 7 Pro fra 2019), mens Samsung Galaxy A52 5G får samme 120 Hz oppdateringsfrekvens som de nyeste mobilene i den dyrere Galaxy S-serien.

Sammobile regner med at Galaxy A52 5G kommer med Qualcomms Snapdragon 750G, som støtter 5G, og skal være i stand til å drive den høyere oppdateringsfrekvensen.

De to andre modellene vil i motsetning måtte nøye seg med en Snapdragon 720, som ikke er like så kraftig, og derfor må de to mobilene «nøye» seg med en oppdateringsfrekvens på 90 Hz.

5G-versjonen av Samsung Galaxy A52 kommer med Snapdragon 750G prosessor og en 6,5″ skjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens. (Foto: @OnLeaks)

Både Galaxy A52 og A52 5G vil for øvrig komme med 6,5″ S-AMOLED skjerm med FHD+ oppløsning, 64 Mp kamera samt 12 Mp ultravidvinkel, 5 Mp dybdesensor og 5 Mp makrolinse pluss et 32 Mp frontkamera.

Mobilene kommer også med 4500 mAh batteri, som støtter 25W hurtigoppladning, og begge modellene kommer med Android 11.

Alle tre mobilene er forventet å komme på markedet i løpet av mars.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
På utkikk etter ny mobil? Her er de 10 beste smarttelefonene på markedet! Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde