Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Ny hardfør modell til Nokias X-serie

HMD Global har lansert Nokia XR20 med 5G og fire års sikkerhetsoppdateringer.

HMD Global lanserer nå Nokia XR20, HMD Globals nyeste 5G-smarttelefon, som er både robust og slitesterk og kan tåle temperaturforskjeller fra +55 grader til -22 grader, fall på 1,8 samt ligge under vann i over en time.

«Den gjennomsnittlige smarttelefonbrukeren ødelegger telefonen sin i løpet av de 10 første ukene etter kjøp, og ekstrakostnadene til deksel, forsikring og reparasjon kan raskt komme opp i store summer og føre til altfor tidlig utskifting av enheten. Vi har utviklet Nokia XR20 for å være ekstremt kostnadseffektiv, og for å sikre at folk kan bruke smarttelefonen sin lenger,» sier Claus Dahl som er General Manager Nordics for HMD Global

Nokia XR20

Nokia XR20 måler 171,64 x 81,5, 10,64 mm og veier 248 gram. (Foto: HMD Global)

Gratis skjermbytte det første året

Telefonen har fått en MIL-STD-810H-sertifisering fra det amerikanske forsvaret, noe som betyr at telefonen er sertifisert til å kunne tåle fall fra 1,5 meters høyde, og å ligge i 30 minutter på 1,5 meters dyp.

Nokia XR20 overgår imidlertid dette, og vil tåle fall fra 1,8 meter uten å gå i stykker basert på HMD Globals interne tester. I tillegg tåler den også store temperatursvingninger, slik at den kan fungere både i Madrids bakende sol og på Norges snøfylte fjell.

Annonse

Videre er skjermen beskyttet med det seneste Gorilla® Glass Victus™, som er fire
ganger mer motstandsdyktig mot riper enn glass fra konkurrerende merker. Skulle
uhellet likevel være ute, kan Nokia XR20-eiere ta det rolig: HMD Global gir 1 års
garanti på skjermen, og en skjermutskifting hvis skjermen går i stykker.

Spesifikasjoner

Nokia XR20 er en slags etterfølger til Nokia X20, som HMD Global lanserte i vår. Likt som forgjengeren kommer Nokia XR20 med tre års garanti, og produsenten over å holde mobilen oppdatert i fire år med sikkerhetsoppdateringer.

Annonse

I tillegg kommer Nokia XR20 med 5G, Wi-Fi 6, trådløs ladning samt et 48 Mp ZEISS dual-kamera. Under den 6,67″ store skjermen sitter en Snapdragon 480-prosessor fra Qualcomm.

Nokia-XR20_Back-1 Nokia-XR20_Back
<
>
Nokia XR20 kommer i to farger, nemlig Ultra Blue og Granite Grey. (Foto: HMD Global)

Pris og tilgjengelighet

Nokia XR20 kan kjøpes i Norden fra første uke i august.

Mobilen fås i fargene Ultra Blue eller Granite Grey med enten 5 GB RAM / 64 GB eller 6 GB RAM / 128 GB lagring konfigurasjoner til en veiledende pris på hhv. 5.490 og 5.990 kroner.

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.