Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nokia lanserer X-serie med fokus på bærekraft og lengre levetid

Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.

Skrevet av / 08.04.21 - 18:17
Nokia lanserer X-serie med fokus på bærekraft og lengre levetid

Med X-serien gjør HMD Global det lettere for forbrukerne å redusere mengden av elektronisk avfall – og oppmuntrer samtidig til et mer bærekraftig forbruk, skriver produsenten HMD Global i en pressemelding.

Den nye serien av Nokia X-mobiler har også 3 års garanti og 3 års programvare- og sikkerhetsoppdateringer, slik at de nye smarttelefonene er garantert oppdateringer av operativsystemet helt frem til Android 14. Både Nokia X10 og Nokia X20 kommer med den nyeste versjonen av Android 11.

«Ifølge EUs miljøpanel skal vi forbrukere bare beholde våre eksisterende smarttelefoner et år ekstra, som resulterer i at det i 2030 spares CO2-utslipp som tilsvarer å fjerne 2 millioner biler fra veiene. Denne utviklingen ønsker HMD Global å være en del av, slik at vi gjør det enklere for forbrukerne å ta mer bærekraftige valg,» sier Claus Dahl, General Manager Nordics, HMD Global.

Nokia-X20_Front_LS_DS-989x989 Nokia-X20_Back-989x989
<
>
Nokia X20 kommer med et 32 Mp frontkamera og 64 Mp quad-kamera på baksiden. (Foto: HMD Global)

Nokia X10 og Nokia X20 – bygget for å holde

De to nye smarttelefonene, Nokia X10 og Nokia X20, kommer med tre års fabrikkgaranti samt et gratis biologisk nedbrytbart deksel i boksen, som er designet til å være robust, men miljøvennlig.

Nokia X20 kommer med et 32 Mp frontkamera og 64 Mp quad-kamera på baksiden, som kan aktiveres samtidig via Dual Sight-funksjonen.

Nokia X10 har et 48 Mp stort quad-kamera med Cinematic Capture og en full kasse av videoredigeringsverkyøy.

Begge telefonene kommer med en 6,67″ FHD+ skjerm (2400 x 1080 piksler) med punchhole-kamera og Qualcomms Snapdragon 480 5G-prosessor.

Det følger ikke med lade-adapter eller hodetelefoner med de nye Nokia X10 og Nokia X20, da de aller fleste smarttelefon-eiere i dag har en adapter og et par hodetelfoner fra tidligere mobiler.

Nokia X10
Nokia X10 kommer bl.a. med 4470 mAh batteri. Av miljøhensyn følger det ikke med en lader i boksen. (Foto: HMD Global)

Pris og tilgjengelighet

Nokia X20 kan kjøpes i Norden fra 3. mai 2021, mens Nokia X10 kan kjøpes i Norden fra 4. juni 2021.

Nokia X20 (8 GB / 128 GB) kommer til at koste 4.390 kr, mens Nokia X10 (6 GB / 64 GB) vil kunne kjøpes for 3.490 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top