Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nothing Chats trekkes tilbake etter kritikk av sikkerheten

Mobilselskapets chat-app som lovet iMessage for Android, hadde store sikkerhetsproblemer.

Skrevet av / 21.11.23 - 16:16
Nothing Chats trekkes tilbake etter kritikk av sikkerheten

Sist fredag kunne vi fortelle at mobilprodusenten Nothing hadde lansert en chat-app som lovet at Android-eiere skulle få tilgang til iPhones meldingsapp iMessage. Dette hørtes litt for bra ut til å være sant, og sikkerhetsproblemene vi advarte om, ble da også en realitet. Nå trekkes appen tilbake.

En av fordelene Apple fremhever med iMessage er at all trafikk mellom mobiler er kryptert, slik at ingen på veien kan avlytte samtalen. Nothing Chats lovet også å tilby end-to-end-kryptering. Det viste seg ikke å stemme i det hele tatt.

Les også iMessage på Android Snart kan også Android-brukere få blå snakkebobler og andre iMessage-unike funksjoner.

I løpet av få dager hadde sikkerhetseksperter funnet en rekke sikkerhetsproblemer med appen. Bare det å gi fra seg iCloud-påloggingen og la selskapets server logge seg inn på kontoen din hørtes ut som et sikkerhetsmessig mareritt.

Nå viser det seg at appen lagrer tekstmeldingene dine i klartekst på Sunbirds server. De har også tilgang til alle bilder, videoer, acrobat-dokumenter osv. som sendes med både Sunbirds egen app og Nothing Chats.

Illustrasjon: DALL-E 3

I tillegg sendes påloggingsinformasjonen, inkludert e-postadressen din, i klartekst over Internett, noe som er en dødssynd i sikkerhetssammenheng. Hvem som helst kan fange dem opp, ta seg inn på serveren og få tilgang til dataene dine.

Les også Apple gir etter på SMS Neste år vil Android- og iMessage-brukere endelig kunne kommunisere på mer like linje.

Det fikk i hvert fall Apple til å skynde seg å åpne iMessage.

Rådene man får på nettet, er at du like gjerne kan sende vanlige, usikre tekstmeldinger, eller for all del skrive hemmelighetene dine på et postkort og sende det til mottakeren.

Nothing har nå trukket tilbake appen og sier at de utsetter relanseringen til Sunbird har løst problemene som er funnet. Men på dette tidspunktet er det lite sannsynlig at noen vil stole på dem igjen, med tanke på hvor amatørmessig tjenesten har blitt drevet.

Kilder: 9to5google og Text.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top