Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple introduserer RCS-standarden i iMessage

Neste år vil Android- og iMessage-brukere endelig kunne kommunisere på mer like linje.

Skrevet av / 19.11.23 - 21:06
Apple introduserer RCS-standarden i iMessage

Hvis du vil sende tekstmeldinger med standardappen på Android og iMessage, er det stor forskjell på hva du kan sende. På Apple-plattformen kan du sende høyoppløste bilder, se om noen på den andre siden skriver noe og motta lesebekreftelser. Men på en Android-mobil er det fortsatt vanlig SMS som gjelder, en standard for korte tekstmeldinger fra 1992!

Illustrasjon: DALL-E 3

Det finnes imidlertid en nyere standard som gjør SMS mer lik meldinger du kan sende i chat-apper som WhatsApp og Messenger. Rich Communications Services (RCS) ble i 2016 akseptert av store aktører som amerikanske mobiloperatører, Microsoft, Google, Samsung og Lenovo. Men det manglet et stort navn blant selskapene. Apple holdt seg unna og mente at deres egen iMessage var alt som trengtes.

Les også Samsung mobber iMessage Samsung prøver å få Apple til å ta i bruk ny SMS-standard i iMessage med en ertende video

I USA har dette ført til en form for mobbing av dem som ikke har iPhone, ettersom meldingene deres vises som grønne snakkebobler i iMessage, mens iMessages er blå. Dette fikk Google til å lansere kampanjen Get the Message, der de oppfordret folk til å legge press på Apple. Etter hvert sluttet også Samsung seg til kampanjen.

Les også iMessage på Android Snart kan også Android-brukere få blå snakkebobler og andre iMessage-unike funksjoner.
Så sent som forrige torsdag rapporterte vi at mobilprodusenten Nothing, med hjelp av appselskapet Sunbird Messaging, lanserer en chat-app for Android som kan kommunisere med iMessage. Og den vil omgå de grønne boblene og støtte mange av funksjonene i iMessage. I videoen med Nothings grunnlegger Carl Pei spør intervjueren » vil du gjøre Apple forbannet?». Carl svarer: «Jeg antar at Tim Cook kommer til å se denne videoen, og han kommer ikke til å bli fornøyd, han kommer til å sende den rundt i selskapet».
Og ganske riktig, Apple kunngjorde i går at de vil introdusere RCS i iMessage neste år. I en uttalelse til 9to5mac sier en talsperson for Apple:

Later next year, we will be adding support for RCS Universal Profile, the standard as currently published by the GSM Association. We believe RCS Universal Profile will offer a better interoperability experience when compared to SMS or MMS. This will work alongside iMessage, which will continue to be the best and most secure messaging experience for Apple users.

Dette vil gjøre det mulig å sende høyoppløste bilder og video og motta lesebekreftelser mellom Androids standard SMS-app og iMessage. Apple sier også at det vil bli mulig å dele posisjonen sin i meldingene. Apple sier også at de vil samarbeide med teamet bak RCS for å forbedre sikkerheten og krypteringen.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Når får din Samsung-mobil Android 14?

Slik blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro er forsinket

OnePlus 12 lanseringsdato avslørt?

Sikkerhetsnivå: Nothing

Apple gir etter på SMS

En mer praktisk Apple-reiselader

iMessage på Android

Er Humane AI Pin et steg mot en fremtid uten skjermer?

App Store-monopolet opphører

iPhone-angrep uten forsvar

Samsung satser på AI

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top