Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nothing Chats kobler sammen iMessage og Android

Snart kan også Android-brukere få blå snakkebobler og andre iMessage-unike funksjoner.

Skrevet av / 17.11.23 - 14:55
Nothing Chats kobler sammen iMessage og Android

Meldinger mellom Apple iMessage-brukere blir blå snakkebobler, mens SMS fra Android-brukere blir grønne. Denne lille forskjellen har nesten ført til mobbing fra Apple-brukere, særlig i USA, der tekstmeldinger fortsatt er vanligst. I fjor lanserte Google kampanjesiden Get the Message og oppfordret Apple til å bruke samme standard som Android, slik at alle kan kommunisere på samme premisser.

Les også Samsung mobber iMessage Samsung prøver å få Apple til å ta i bruk ny SMS-standard i iMessage med en ertende video

Nå har mobilprodusenten Nothing kommet med en midlertidig løsning ved å lansere Nothing Chats som skal fungere sammen med iMessage. Med andre ord vil meldinger fra chat-appen vises som blå bobler for iPhone-brukere. Og det stopper ikke der – funksjoner som lesebekreftelser, høyoppløste bilder og muligheten til å se at den andre personen har begynt å skrive en melding, vil også fungere.

Foto: Nothing

Det er selskapet Sunbird Messaging som står bak teknologien, og de jobber med en app som skal koble sammen alle chatteprogrammer. Ved lansering blir det SMS (med RCS) og iMessage, men etter hvert også WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Signal, Line, Slack, Discord og Instagram DM.

Foto: Sunbird

Rent teknisk skal appen fungere ved at meldingene sendes via Mac-datamaskiner hos Sunbird. Spørsmålet er om du stoler på at meldingene ikke blir lest, lagret eller at de på annen måte krenker personvernet ditt.

Nothing har nettopp publisert en video der grunnlegger Carl Pei forteller mer om hva de ønsker å oppnå.

Les mer hos Nothing

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Scroll to Top