Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nokia G42 5G kan repareres selv og kommer i årets farge

Resirkulerte materialer og mulighet til å reparere selv er hotte trender i teknologibransjen, og Nokia G42 følger med.

Skrevet av / 28.06.23 - 11:01
Nokia G42 5G kan repareres selv og kommer i årets farge

Det er kanskje på tide med en ny mobil til ferien, men i disse tider er det kanskje ikke helt tidspunktet for å kjøpe en luksustelefon. Da kan Nokias nye, budsjettvennlige, men likevel velutstyrte 5G-mobil være et interessant alternativ.

Med en bakside av 65 prosent gjenvunnet plast og en miljøvennlig innpakning er det tatt hensyn til miljøet. Men aller viktigst er at den følger trenden med “right to repair”. Stadig flere forbrukere irriterer seg over at de ikke kan fikse enkle feil på egen hånd, men er nødt til å gå til dyre reparatører eller måtte kjøpe nytt.

Nokia G42 5G (Foto: HMD Global)

Fiks den selv

Dette har også EU-kommisjonen fått nok av. Et nytt direktiv som trer i kraft om tre år, tilsier at forbrukerne enkelt skal kunne bytte batterier i elektroniske produkter selv. I tillegg arbeides det med et nytt direktiv som skal sikre at tredjeparts-verksteder har enkel tilgang til deler og verktøy.

Les også EUs strenge krav til mobiler Mobilene må være energimerket, støv- og vannavstøtende, slitesterke og enkle å reparere.

Her ligger Nokia G42 allerede i forkant av loven, ettersom kundene skal kunne bytte skjerm, ladeport og batteri selv. De delene som oftest går i stykker. De samarbeider med tech-siden IFixit, som tilbyr instruksjoner og reservedeler til mobilen.

Jeg setter pris på vårt nye samarbeid med HMD Global om å skape mer reparasjonsvennlige produkter. Det handler ikke bare om å ha reservedeler tilgjengelig: Det handler også om å spre hele ”gjør-det-selv”-tilnærmingen hos forbrukerne – også når det gjelder reparasjon av teknologiproduktene deres, sier Kyle Wiens, CEO hos iFixit

HMD Global, selskapet bak Nokia, forteller også at de har basert seg på en undersøkelse der forbrukerne oppgir at de ønsker at deres neste telefon skal være lilla. Så mon tro hvilken farge den nye G42 har?

Hvis du vil henge med i tiden, så hjelper nye Nokia G42 5G deg med den helt riktige
fargen i år. Og utover det flotte designet, så er den også et naturlig neste skritt for oss
i forbindelse med vår plan om å skape mer reparasjonsvennlige produkter som en del
av vår designstrategi, sier Lars Silberbauer, CMO hos HMD Global.

 

Nokia G42 5G (Foto: HMD Global)

Teknologien

På innsiden sitter en Qualcomm Snapdragon 480+ systemchip som gir lynrask 5G-tilkobling. Skjermen er på 6,56 tommer og har HD+-oppløsning. Batteriet er på 5000 mAh og følger også bærekrafttanken, ved at den skal beholde 80 prosent av kapasiteten etter fire års bruk. Mobilen vil motta to år med Android-oppgraderinger og tre år med sikkerhetsoppdateringer.

Pris og tilgjengelighet

Nokia G42 fås i lilla, men faktisk også i grå, med 6 GB minne og 128 GB lagring.

Den kommer i salg fra i dag til en pris på 2.890 kroner.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

1 hendelser på “Nokia G42 5G kan repareres selv og kommer i årets farge”

  1. Tor Hilmen

    To år med Android-oppgraderinger og tre år med sikkerhetsoppdateringer??? Det må nesten være dårligst i klassen, det der Nokia. Jeg har hatt flere Nokia mobiler, både før de gikk dukken og etter at navnet ble kjøpt opp. Siste var Nokia 7 Plus. Felles har vært at jeg alltid har vært fornøyd. Men med en så elendig oppdateringsplan, så kan jeg trygt si at det aldri blir Nokia mobil igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Scroll to Top