TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

MWC 2023: HMD Global lanserer reparasjonsvennlig Nokia G22

De nye smarttelefonene skal være så enkle å reparere at brukeren selv kan skifte ut skjerm og batteri.

forfatter
Publisert 25.02.23 - 15:00

HMD Global, selskapet bak den moderne Nokia-telefonen, har nettopp kunngjort en ny rimelig smarttelefon ved navn Nokia G22.

Nokia G22 er den første Nokia-smarttelefonen som er designet fra bunnen av for å være reparasjonsvennlig, forteller selskapet i en pressemelding.

Les også Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.

Muligheten til enkelt å bytte ut komponenter støttes gjennom et partnerskap med iFixit, et globalt reparasjonsfellesskap og selskap som tilbyr spesifikke deler til Nokia G22 samt guider og verktøy slik at hvem som helst kan reparere smarttelefonen sin selv, om behovet skulle oppstå, lover HMD Global.

Les også Mobil med grønn samvittighet Fairphone 4 er en mobil uten innebygd utløpsdato. Man kan nemlig selv skifte delene. Dessverre kan man ikke kjøpe en raskere prosessor.
Fairphone4 hand1

Den nye Nokia G22 kommer også med en bakside laget av 100 prosent resirkulert plast. I tillegg vil det være tilgang til to Android OS-versjoner, tre år med månedlige sikkerhetsoppdateringer og en utvidet tre års garanti uten ekstra kostnad.

(Foto: HMD Global)

Pris og tilgjengelighet

Nokia G22 kommer i Meteor Grey og Lagoon Blue og er tilgjengelig i en 4 GB/64 GB-konfigurasjon for 2.190 kroner.

‘At-home Fit Kits’ og reservedeler til Nokia G22 er tilgjengelig fra iFixit.com. Dette inkluderer ny skjerm fra EUR 49,95, bakpanel fra EUR 24,95, batteri fra EUR 24,95 og ladeport fra EUR 19,95.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Bra innstegsmodell En smartklokke for barn, som også er en mobiltelefon. Skreddersydd til å passe både barnets og foreldrenes behov.
Apple lanserer ny streamingtjeneste Den nye tjenesten har fokus på klassisk musikk.
3D er tilbake! Selv om kalenderen viser 2023 og ikke 2010, prøver det kinesiske selskapet ZTE seg på et nytt nettbrett med brillefri 3D-skjerm.
Løpere får Amoled-teknologi De nyeste modellene i Forerunner-serien, treningsklokkene Forerunner 265 og Forerunner 965, er utviklet av løpere, for løpere. Og nå ser det ut til at løpere er sultne på Amoled-teknologi.
Hva skjedde egentlig med Huawei? Med stilige nye produkter og den største standen av alle på mobilmessen i Barcelona, viste den kinesiske mobilgiganten muskler.
Følg Lyd & Bilde