TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

MWC 2022: Første titt på Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

I Barcelona så vi for første gang Samsungs nye monster-nettbrett med PC-ambisjoner.

forfatter
Publisert 02.03.22 - 18:04

For nøyaktig tre uker siden lanserte Samsung ved siden av den nye Galaxy S22-serien også tre nye nettbrett i S8-serien, som tar over for den anmelderroste Galaxy Tab S7-serien, som vi bl.a. kjenner fra Samsung Galaxy Tab S7+.

Med den nye Tab S8-serien lanserer Samsung for første gang en Ultra-utgave, som vi nettopp har fått se i «levende live» for første gang her på Mobile World Congress.

Les også iPad Pro-killer? Her er Samsungs nye Ultra-nettbrett Samsung kommer med hele tre nettbrett i den nye Galaxy Tab S8-serien.
Samsung Galaxy TabS8 series TOP 1536x864 1

Galaxy Tab S8 Ultra kommer med 14,6″ skjerm, noe som gjør den større enn mange bærbare maskiner, videre byr den på WQXGA+ oppløsning (2960 x 1848 piksler). Skjermen er en S-AMOLED med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Likt som de nye mobilene er Galaxy Tab S8 også fremsilt av armor aluminium, og måler kun 5,5 mm, så tynt at man nesten kan skjære seg på den.

Under panseret finner man Samsungs egen Exynos 2200-prosessor som kjører Android 12.

Batteriet er på 11200 mAh, og i tillegg til hurtiglading på opptil 45 W, så støtter Galaxy Tab S8 også muligheten til å brukes som en slags powerbank, det ved å bruke nettbrettet til hurtiglade en Samsung Galaxy S22-mobil via USB.

Galaxy Tab S8 Ultra kommer med to kameralinser både foran og bak – 13 mp + 6 mp ultravidvinkel på baksiden og 12 mp + 12 mp ultravidvinkel på forsiden. Blant konfigurasjonene har man hhv. 8, 12 og 16 GB RAM samt 128, 256 eller 512 GB innebygd lagring, som kan utvides med opptil ytterligere 1 TB via microSD-kort.

I videoen under kan du se Niclas Juul fra Samsung Danmark som viser oss den nye modellen og utdyper om noen av de nye funksjonene, bl.a. integrasjonen av Samsung Dex.

Pris og tilgjengelighet

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra kan kjøpes nå.

Den aller største utgaven med 5G samt 16 GB RAM og 512 GB innebygd lagring koster 16.990 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Det er på tide å oppgradere din iPhone Det nyeste operativsystemet til iPhone kommer med massevis av nye funksjoner
Følg Lyd & Bilde