Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

MWC 2022: Første titt på Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

I Barcelona så vi for første gang Samsungs nye monster-nettbrett med PC-ambisjoner.

Skrevet av / 02.03.22 - 18:04
MWC 2022: Første titt på Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

For nøyaktig tre uker siden lanserte Samsung ved siden av den nye Galaxy S22-serien også tre nye nettbrett i S8-serien, som tar over for den anmelderroste Galaxy Tab S7-serien, som vi bl.a. kjenner fra Samsung Galaxy Tab S7+.

Med den nye Tab S8-serien lanserer Samsung for første gang en Ultra-utgave, som vi nettopp har fått se i «levende live» for første gang her på Mobile World Congress.

Les også iPad Pro-killer? Her er Samsungs nye Ultra-nettbrett Samsung kommer med hele tre nettbrett i den nye Galaxy Tab S8-serien.

Galaxy Tab S8 Ultra kommer med 14,6″ skjerm, noe som gjør den større enn mange bærbare maskiner, videre byr den på WQXGA+ oppløsning (2960 x 1848 piksler). Skjermen er en S-AMOLED med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Likt som de nye mobilene er Galaxy Tab S8 også fremsilt av armor aluminium, og måler kun 5,5 mm, så tynt at man nesten kan skjære seg på den.

Under panseret finner man Samsungs egen Exynos 2200-prosessor som kjører Android 12.

Batteriet er på 11200 mAh, og i tillegg til hurtiglading på opptil 45 W, så støtter Galaxy Tab S8 også muligheten til å brukes som en slags powerbank, det ved å bruke nettbrettet til hurtiglade en Samsung Galaxy S22-mobil via USB.

Galaxy Tab S8 Ultra kommer med to kameralinser både foran og bak – 13 mp + 6 mp ultravidvinkel på baksiden og 12 mp + 12 mp ultravidvinkel på forsiden. Blant konfigurasjonene har man hhv. 8, 12 og 16 GB RAM samt 128, 256 eller 512 GB innebygd lagring, som kan utvides med opptil ytterligere 1 TB via microSD-kort.

I videoen under kan du se Niclas Juul fra Samsung Danmark som viser oss den nye modellen og utdyper om noen av de nye funksjonene, bl.a. integrasjonen av Samsung Dex.

Pris og tilgjengelighet

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra kan kjøpes nå.

Den aller største utgaven med 5G samt 16 GB RAM og 512 GB innebygd lagring koster 16.990 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top