Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Motorola fornyer Edge-serien

Rask prosessor og hurtiglading skal selge Motorolas nyeste toppmodell. Nå skal de ikke lenger være tregere enn konkurrentene!

Skrevet av / 24.02.22 - 15:00
Motorola fornyer Edge-serien

Allerede i juli i fjor var Motorola ute med hele tre modeller i deres Edge-serie av toppmobiler, nemlig Motorola Edge 20 Pro, Edge 20 og Edge 20 Lite.

Men selv seriens absolutte flaggskip, Edge 20 Pro, måtte klare seg uten den lynraske Qualcomm Snapdragon 888-prosessoren, som var fjorårets raskeste chip på Android-markedet.

Les også Tett på en fulltreffer Motorola Edge 20 Pro er på de viktigste punktene markant bedre enn sin forgjenger. Og så koster den vesentlig mindre.

Snapdragon 888 var motoren i en rekke toppmodeller fra andre produsenter, bl.a. Samsung Galaxy Z Flip 3, Sony Xperia III 5 og Xiaomi 11T Pro, men Motorolas absolutte flaggskip måtte nøye seg med den noe svakere Snapdragon 870-prosessoren, noe som var tydelig på hastigheten.

Og kanskje er det derfor Motorola er så raskt tilbake med en ny mobil i Edge-serien, Motorola Edge 30 Pro.

Motorola Edge 30 Pro
Motorola Edge 30 Pro kommer i to farger Cosmos Blue og Stardust White. Baksiden er fremstilt av Gorilla Glass 5, mens selve skjermen  er beskyttet av Gorilla Glass 3. (Foto: Motorola)

Motorola Edge 30 Pro kommer med Snapdragon 8 Gen 1

Den nye mobilen er en modifisert utgave av Motorola Edge X30, som ble lansert på det kinesiske markedet i midten av desember i fjor, og som var blant de første mobilene i verden basert på Qualcomms splitter nye Snapdragon 8 Gen 1-prosessor.

Og nå er Motorola Edge 30 den første smarttelefonen på det nordiske markedet med Qualcomms nye prosessor under panseret. Ikke lenger skal Motorola være tregere enn konkurrentene!

Pro-modellen er også den eneste Edge 30-mobilen som blir å finne i butikkene, i hvert fall i skrivende stund. Motorola har ikke sagt noe om verken en Edge 30 eller en Edge 30 Lite.

Som andre Motorola-mobiler i prisklassen støtter Edge 30 Pro den såkalte Ready For-platform, som lar brukene koble Motorola-mobilen sin opp mot TV’en, dataskjermen eller den bærbare. (Foto: Motorola)

Hurtiglading og rask oppdateringsfrekvens

I tillegg til den raskeste mobilprosessoren på markedet (med unntak av Apples A15 Bionic, som ifølge flere kilder er både raskere og mer strømeffektiv enn SD 8 Gen 1) kommer Motorola Edge 30 Pro med 12 GB RAM og 256 GB innebygd lagring. Videre kommer 5G og Wi-Fi 6E. Det hele er basert på Android 12, og Motorola lover minst to programvareoppdateringer (altså til og med Android 14) samt tre sikkerhetsoppdateringer, så Edge 30 bør være fremtidssikret nok for de fleste.

OLED-skjermen måler 6,7″ tommer og kommer med 144 Hz oppdateringsfrekvens (dynamisk opptil 120 Hz), HDR10+ samt en oppløsning på 2400 x 1080 piksler (FHD+).

MOTOROLA EDGE 30 PRO
Motorolas nye toppmobil har et selfie-kamera på hele 60 megapiksler. (Foto: Motorola)

Mobilen får også 68 watt hurtiglading (lader følger med på kjøpet) samt 15 watt trådløs lading av det store 4800 mAh store batteriet.

Motorola-mobilen byr også på tre kameralinser på hhv. 50 MP (vidvinkel med Qual Pixel-teknologi samt OIS), 50 MP (ultravidvinkel og makgro) og 2 MP dybdesensor samt et frontkamera på hele 60 MP (også med Quad Pixel-teknologi.

Dessverre støtter mobilen verken eSim eller utvidelse av lagringen med et eksternt microSD-kort.

Pris og tilgjengelighet

Motorola Edge 30 Pro lanseres i morgen, den 25. februar, noe som er samtidig med mobilene i den nye Samsung Galaxy S22-serien.

Mobilen fås i to farger, Cosmos Blue og Starduset White. Prisen blir på 7.990 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top