Nyhet

Motorola Edge 40 Pro: Spennende ny utfordrer

Motorola Edge Pro, som allerede var en utmerket mobil, har nå blitt enda bedre i en ny versjon som retter på tidligere svakheter

Skrevet av / 05.04.23 - 13:10
Motorola Edge 40 Pro: Spennende ny utfordrer

Motorola har lenge vært assosiert med billigere mobiltelefoner, noe som er synd med tanke på at de en gang lagde de kuleste, mest innovative og ettertraktede mobiltelefonene på markedet. Men de siste årene har de for alvor tatt seg sammen og prøvd å relansere en brettbar Motorola Razr, og på Mobile World Congress viste de frem en stilig prototype. De siste årene har de også konkurrert i toppsjiktet med sine Motorola Edge-modeller.”

Les også Topp ytelse til spottpris Motorola Edge 30 Pro er i skrivende stund den raskeste Android-mobilen på markedet, og prisen er nesten uslåelig.

Forbedret ytelse

Ved lanseringen av Edge 30 Pro var vi imponert over at Motorola var først på markedet med den nye Snapdragon 8 Gen 1-prosessoren i sin mobil. Denne gangen er ikke produsenten først ut, men de har likevel oppgradert Edge 40 Pro med Snapdragon 8 Gen 2. Oppgraderingen bidrar til 35 raskere ytelse og 25 raskere spillgrafikk. Den har også fått den nyeste generasjonen av lynraskt minne.

Noe vi klaget på sist var manglende støtte for eSIM, noe som virket veldig gammeldags. Dette er nå fikset i Edge 40 Pro. Men vi savner fortsatt minnekortsplass.

Den har også fått en ordentlig IP68-sertifisering, slik at vi kan være sikre på at den tåler skitt og vann, i motsetning til forgjengeren som bare ble beskrevet som “vannavstøtende”.

Foto: Motorola

Bedre kameraoppsett

Hovedkameraene virker nokså kjente, med samme 50 megapiksler vidvinkelkamera med optisk bildestabilisering, og samme 50 megapiksler ultravidvinkel.

Forgjengerens unødvendige dybdekamera har imidlertid blitt erstattet av et ekte kamera. Dette er en 12 megapiksler 2x telefoto-linse, noe vi klaget på at manglet i forgjengeren. Den markedsføres derimot som en “portrettlinse”, noe som kanskje er like greit siden 2x ikke lenger er noe å skryte av.

Batteriet har blitt litt mindre, men lades nå med vanvittige 125 watts “turbopower”. Ifølge Motorola betyr dette at du kan lade telefonen for en full dag på kun seks minutter(!)

Foto: Motorola

Pris og tilgjengelighet

Motorola Edge 40 Pro kommer i Lunar Blue og Interstellar Black, med en konfigurasjonen på 12 GB minne og 256 GB lagring, til en pris på 9.990 kroner. Den blir tilgjengelig for salg fra 10. april.

Foto: Motorola

Spesifikasjoner

Skjerm: 6,67” FHD+ (2400×1080) pOLED 165 Hz
Prosessor: Snapdragon 8 Gen 2
OS: Android 13
Hovedkamera: 50 Mp, f/1.8, PDAF, OIS
Ultravidvinkel: 50 Mp 114° f/2.2
Portrettkamera: 12 Mp 2x telefoto f/1.6
Minne: 12GB | LPDDR5X
Lagring: 256GB innebygd | UFS 4.0
Dimensjoner: 161.16 x 74 x 8.59mm
Vekt: 199g

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Ny kompakt flaggskipmobil fra Asus

10 nye funksjoner å glede seg til i iOS 17

Kongen av klapptelefoner er tilbake med Motorola Razr 40 Ultra.

Mobil med basisfunksjoner er målrettet skjermtrøtte unge

Apples Min bildestrøm stenges

Airtags til Android

Scroll to Top