TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Motorola lanserer Razr 2022

Motorola Razr 2022 har større skjerm og redesignet hengsel

forfatter
Publisert 26.10.22 - 12:30

Den første Motorola Razr-klapptelefonen kom på markedet i 2004, og i de følgende årene solgte den dengang amerikanske mobilprodusenten mer enn 50 millioner eksemplarer av den ikoniske mobilen.

Siden da har Motorola relansert klappmobilen som smarttelefon med Android – første gang i 2019 – men til en svært høy pris. Og den siste utgaven av Motorola Razr, som vi testet i 2021, var ikke spesielt vellykket.

Les også Her er verdens feteste klappmobil! En av de mest ikoniske mobiltelefonene noen gang er tilbake. Og nå har vi prøvd klapptelefonen med fleksibel skjerm fra Motorola.

Men nå prøver Motorola igjen med Razr 2022, som har blitt oppgradert på alle fronter.

Den brettbare pOLED-skjermen måler nå 6,7″ i utbrettet tilstand og kommer med en oppdateringsfrekvens på 144 Hz. Frontskjermen – den såkalte Quick View-skjermen – måler fortsatt 2,7″, men takket være et nytt hengsel kan Motorola Razr 2022, i likhet med en annen populær klappmobil – Samsung Galaxy Z Flip, kunsten å forbli åpen i en såkalt Flex View-modus.

Motorola Razr 2022
Ved hjelp av det nye hengslet og Flex View kan du bruke Quick View-skjermen som vekkeklokke, hvis du lar den stå åpen på nattbordet ved siden av sengen. (Foto: Motorola)

Dermed kan Motorola Razr 2022 plasseres på hvilket som helst underlag og benyttes som sitt eget kamerastativ. Og Quick View-skjermen kan så brukes som søker, mens man tar selfies med mobilens hovedkamera.

Her er det snakk om et kamera med to linser på hhv. 50 Mp, 1/1.5″ sensor, 2,0 μm piksler samt optisk bildestabilisering samt en 13 Mp ultravidvinkel. Selfiekameraet på innsiden av den utbrettbare mobilen er på 32 Mp.

Maskineriet drives av en Snapdragon 8+ Gen 1-prosessor, og mobilen leveres med 6 GB RAM og 256 GB innebygd lagring. Batteriet på 3500 mAh kan hurtiglades ved hjelp av den medfølgende 33″ turboladeren. Hurtiglading er ikke støttet. Mobilen leveres med Android 12, og Motorola garanterer minst to oppgraderinger av operativsystemet.

Motorola Razr 2022 kan skryte av et primært kamera med to linser på hhv. 50 Mp, 1/1.5″ sensor, 2,0 μm piksler samt optisk bildestabilisering samt en 13 Mp ultravidvinkel. Selfiekameraet på innsiden av den utbrettbare mobilen er på 32 Mp. (Foto: Motorola)

Motorola Razr 2022 støtter dessuten Dolby Atmos, og Motorola lover at teknologien garanterer en «fordypende underholdningsopplevelse.»

«Uansett om den nytes gjennom telefonens to store stereohøyttalere eller hodetelefoner, får du forbedret bass, vokal og klarhet på tvers av alt ditt yndlingsinnhold i Dolby Atmos. Til opptak og anrop sikrer den første triple array mic på en brettbar telefon for sømløs, ensartet og klar lyd,» forsikrer produsenten i sin pressemelding.

Motorola Razr 2022
Motorola Razr 2022 kommer i fargen satin black. (Foto: Motorola)

Pris og tilgjengelighet

Motorola Razr 2022 kommer i fargen satin black og er tilgjengelig i butikkene fra 11. november til en veiledende pris på 11.490 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Apple Self Service Repair kommer til Sverige Kunder i Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Polen, Spania, Sverige og Storbritannia kan nå kjøpe originale reservedeler og verktøy fra Apple.
En klokke til trening Utrolig robust treningsklokke med en batteritid som slår de fleste. At den dessuten både er klimasmart og pen, gjør heller ikke noe.
Nå blir Google Pixel smartere Pixel-telefonerne får AI-forbedret samtalelyd og gratis VPN.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Følg Lyd & Bilde