Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

iPhone 15 og iPhone 15 Plus med massevis av nyheter

Får blant annet USB-C, Dynamic Island og 48 Mp hovedkamera.

Skrevet av / 12.09.23 - 22:22
iPhone 15 og iPhone 15 Plus med massevis av nyheter

Apples nye iPhone 15-modeller byr på et hav av nye funksjoner sammenlignet med fjorårets Pro-serie.

Først og fremst vil du legge merke til at iPhone 15 og iPhone 15 Plus har fått Dynamic Island øverst på skjermen. Det betyr at den gamle “notch-en” – det irriterende lille svarte innhakket – har forsvunnet og blitt erstattet av et dynamisk felt. Dynamic Island fungerer som en svart boble som kollapser og utvides for å vise varsler, aktiviteter og andre ting som du ikke trenger fullskjermvisning for å se, og det er et velkomment tillegg til Apples nye, billigere iPhone 15-modeller.

iPhone 15
iPhone 15 og iPhone 15 Plus får Dynamic Island i stedet for det gamle, irriterende “hakket” øverst på skjermen. (Skjermbilde: Peter Gotschalk)

En annen vesentlig oppgradering i forhold til fjorårets iPhone 14-serie er hovedkameraet på 48 Mp, som også har 2x optisk zoom. Og i likhet med de nye iPhone 15 Pro-modellene kan kameraet på iPhone 15 og 15 Plus ta bilder som kan etterredigeres og gjøres om til portretter i Bilder-appen.

iPhone 15
Skjermstørrelsene er på henholdsvis 6,1″ og 6,7″, og Super Retina XDR-skjermen har nå en maksimal lysstyrke på 2000 nits, for når solen skinner ute. (Skjermbilde: Peter Gotschalk)

Skjermstørrelsene er på henholdsvis 6,1″ og 6,7″, og Super Retina XDR-skjermen har nå en maksimal lysstyrke på 2000 nits, for når solen skinner ute.

Les også Her er iPhone 15 Pro Nå endelig med USB-C. Og Pro-modellene får en ny Handlings-knapp.

Mobilen drives av fjorårets Pro-prosessor, A16 Bionic, som blant annet skal bidra til bedre batterilevetid, lover Apple.

I likhet med iPhone 15 Pro og 15 Pro Max kommer også de nye iPhone 15-modellene med USB-C i stedet for Lightning, og begge modellene er utstyrt med andregenerasjons Ultra Wideband-chip, noe som betyr at to iPhone-enheter med denne chipen kan kobles sammen fra tre ganger så langt unna hverandre enn tidligere. Dette åpner for en ny måte å bruke Precise Search for Find My Friends på, slik at iPhone 15-brukere kan dele posisjonen sin og finne hverandre, selv på steder med mange mennesker.

Les også 10 nye funksjoner å glede seg til i iOS 17 Apple har nettopp presentert den kommende versjonen av operativsystemet til iPhone. Her er noen av nyhetene du kan glede deg til.

Pris og tilgjengelighet

Apple iPhone 15 og iPhone 15 Plus leveres i fargene rosa, gul, grønn, blå og svart med 128 GB, 256 GB og 512 GB lagring fra henholdsvis 11.990 kr og 13.490 kr.

Salgsstart er 22. september.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Xiaomi lanserer Flip-konkurrent

HMD Skyline: en overraskende kul mobil

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Scroll to Top