Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple lanserer iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max

Nå endelig med USB-C. Og Pro-modellene får en ny Handlings-knapp.

Skrevet av / 12.09.23 - 21:58
Apple lanserer iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max

Dagens Apple-lansering kunne by på fire nye iPhone-modeller. Først og fremst to nye Pro-utgaver, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max, som kommer med 6,1″ og 6,7″ Super Retina XDR-skjermer. Akkurat som fjorårets Pro-utgaver.

Det var ikke særlig mye nytt under solen på kveldens presentasjon. De nye Pro-modellene får en ny såkalt Handlings-knapp som erstatter den gamle Ring/Lydløs-knappen. I tillegg kommer de to mobilene begge med en ny og forbedret A17 Pro-chip, og sist men ikke minst får Pro-kameraet nye funksjoner. Og så kan vi også si farvel til Lightning-porten, for alle de nye iPhone 15-modellene kommer med USB-C.

iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro og Pro Max har fått et forbedret kamera, blant annet med en ny Natt-modus. Nå kan du ta portretter (bokeh-bilder) i nattmodus ved hjelp av mobilens innebygde LiDAR-scanner. (Skjermbilde: Peter Gotschalk)

Handlingsknappen gir rask tilgang til ulike funksjoner, blant annet kamera eller lommelykt, men også tilgjengelighetsfunksjoner som forstørrelsesglass. Og den kan fortsatt programmeres til å slå av lyden på mobilen.

Les også CO2-nøytrale Apple-klokker Nye Apple Watch-modeller med ultrawideband og styring med gester

A17 Pro står for driften under skjermen, og ifølge Apple er det bransjens første 3-nanometer-chip. Den største nyheten er den helt nyutviklede 6-kjerners GPU-en, som blant annet tilbyr maskinvareakselerert Ray Tracing.

iPhone 15 Pro
En oversikt over hva som er nytt i de nye iPhone 15 Pro-modellene. (Skjermbilde: Peter Gotschalk)

I likhet med forgjengerne er hovedkameraet på 48 Mp, men brukerne kan nå bytte mellom tre populære brennvidder – 24 mm, 28 mm og 35 mm – og iPhone 15 Pro har et teleobjektiv med 3x optisk zoom, mens iPhone 15 Pro Max har 5x optisk zoom ved 120 mm. Ifølge Apple har teleobjektivet på Pro Max et “innovativt tetraprismedesign med en sensorforskyvningsmodul som kombinerer optisk bildestabilisering og 3D-autofokus.”

En annen kamerafunksjon er at du nå kan ta portretter (bokeh-bilder) uten å måtte bytte til portrettmodus. Hvis det er en person, hund eller katt på bildet, samler iPhone automatisk inn dybdeinformasjon slik at du senere kan gjøre om bildet til et portrett i Foto-appen på iPhone, iPad eller Mac.

Les også 10 nye funksjoner å glede seg til i iOS 17 Apple har nettopp presentert den kommende versjonen av operativsystemet til iPhone. Her er noen av nyhetene du kan glede deg til.

Både iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max vil være fremstilt av et helt nytt materiale, nemlig titan, noe som gjør dem til Apples hittil letteste Pro-modeller.

Pris og tilgjengelighet

Apple iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max fås i fargene svart titanium, blått titanium og nøytralt titanium.

Pro-modeller koster fra 14.990 kroner for modellen med 128 GB lagring, men er også tilgjengelig med 256 GB, 512 GB og 1 TB.

Pro Max koster fra 17.990 kroner for modellen med 256 GB lagring. Og den fås naturligvis også i utgaver med hhv. 512 GB og 1 TB lagring.

De nye modellene lander i butikkene i Norge 22. september.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top