Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHET

Huaweis Android-lisens forlenges med tre måneder

Googles blokkering av Huaweis tilgang til Android og Googles apper og tjenester utsettes.

Skrevet av / 21.05.19 - 15:29
Huaweis Android-lisens forlenges med tre måneder

I går kunne vi fortelle at den amerikanske regjeringen hadde satt mobilgiganten Huawei på den såkalte «Entity List», som betyr at virksomheten med øyeblikkelig virkning ikke må få tilgang til amerikansk teknologi. Derfor hadde ikke Google noe annet valg enn å blokkere Huaweis fremtidige tilgang til nye versjoner av Android-operativsystemet samt kommende sikkerhetsoppdateringer av eksisterende Huawei-mobiler.

Men allerede dagen etter har de amerikanske myndighetene besluttet seg for å gjøre et unntak, som betyr at Huawei likevel kan fortsette med å støtte eksisterende mobiltelefoner med sikkerhetsoppdateringer. Denne midlertidige lisensen vil vare frem til den 19. august, skriver The Verge.

Lettelsen av den tidligere beslutningen betyr likevel ikke at Huawei får tilgang til å kjøpe hardware og komponenter fra produsenter som Intel, Qualcomm og Broadcom, som også har blitt tvunget til å boikotte den kinesiske virksomheten, likt som Huawei fortsatt heller ikke vil kunne få tilgang til kommende kommersielle utgaver av Android-operativsystemet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top