Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHET

Google blokkerer Huawei

Kan hindre Huawei-mobiler fra å motta viktige Android-oppdateringer.

Skrevet av / 20.05.19 - 14:03
Google blokkerer Huawei

Verdens nest største mobilprodusent, Huawei, ble søndag kastet ut på et teknologisk sidespor, som kan få store konsekvenser for nåværende og fremtidige mobilkunder.

Google har lukket adgangen til viktige apper som YouTube, Google Maps, og ikke minst selve  Google Play-butikken med apper, for nye Huawei-mobiler. Dette er essensielle apper som kan som gir mobilene  av den dens bruksverdi.

Det skjer som en konsekvens af, at den amerikanske regjeringen har satt Huawei på en “Entity List”, eller svarteliste over virksomheter som, av sikkerhetsgrunner, ikke må få adgang til amerikansk teknologi, hardware/software eller andre teknologiske tjenester.

Har du allerede en Huawei-mobil, vil du stadig kunne bruke den, men den vil være utestengt fra å motta nye Android-oppdateringer.

Huawei har på få år gått fra at være en nybegynner til å bli en av verdens største mobilprodusenter.  Toppmodellen Huawei P30 Pro regnes som en av de beste kameramobilene på markedet.  Men uten viktige Android-oppdateringer og den gigantiske Google Play Store full apps, vil den i praksis være ubrukelig som smartmobil innen relativt kort tid.

Problemene for Huawei stopper ikke der: Flere chipproducenter, herunder Intel, Qualcomm og Broadcom, har også varslet at de boikotter Huawei. Det kan stikke kjepper i hjulene for firmaets fremgangsrike PC’er.

Huawei lager sine egne mobilprosessorer, og er dermed ikke avhengig av Qualcomm til mobilproduksjonen, men de har ikke et alternativ til Intels PC-processorer.

At en Google-blokkade kunne bli en realitet, kommer nok ikke som en direkte overraskelse på Huawei. Firmaet har lenge arbeidet med å utvikle sine egne styresystemer som alternativ til Android og Windows. Det er likevel ingen tvil om at bruksverdien av en smartmobil eller PC er avhengig av tilgangen til en verdensomspennende base av allerede velkjent software.

Kilde: Reuters

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top