TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Huawei AppGallery rammet av malware

Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.

forfatter
Publisert 13.04.21 - 13:06

At den såkalte Joker-trojaneren gjemte seg i flere apper i Huawei AppGallery ble oppdaget av antivirus-ekspertene fra Doctor Web.

Inntil videre har sikkerhetsforskerne funnet ti tilsynelatende harmløse apper i AppGallery, som inneholdt kode til å sette opp forbindelser til en ondsinnet Command-and-Control-server, som er i stand til å finne konfigurasjoner og komponenter ubemerket på en infisert mobil.

Listen over disse appene inkluderer virtuelle tastaturer, en kamera-app, en launcher, en meldingsapp, en klistremerkesamling, tegneprogrammer og et spill.

De fleste av disse appene stammer fra samme utvikler (Shanxi Kuailaipair Network Technology Co., Ltd.) og har blitt lastet ned av mer enn 538.000 Huawei-brukere, opplyser Doctor Web.

De fleste av de infiserte appene stammer fra samme utvikler (Shanxi Kuailaipai Network Technology Co., Ltd.). (Foto: Doctor Web)

Tegnet dyre abonnementer

For å utnytte brukerne ba de infiserte appene om tilgang til varsler og meldinger og var dermed i stand til få tak i bekreftelseskoder som en gitt abonnementstjeneste sendte via SMS.

Dermed kunne en infisert app tegne et abonnement på diverse dyre mobiltjenester bak brukerens rygg. De fleste berørte ville da ikke merke at noe var galt før de mottok den neste telefonregningen.

Les også Huaweis eget operativsystem er Android i forkledning Det er ingen reell forskjell på Huaweis "nye" mobile operativsystem og Android.

Her er de berørte appene

Android.Joker-trojaneren hadde infisert følgende apper, som alle nå skal ha blitt fjernet fra AppGallery:

  • Superkeyboard (com.nova.superkeyboard)
  • Happy Color (com.colour.syuhgbvcff)
  • Fun Color (com.funcolor.toucheffects)
  • New 2021 Keyboard (com.newyear.onekeyboard)
  • Kamera MX – Foto-Video-Kamera (com.sdkfj.uhbnji.dsfeff)
  • BeautyPlus Kamera (com.beautyplus.excetwa.camera)
  • Color RollingIcon (com.hwcolor.jinbao.rollingicon)
  • Funney Meme-Emoji (com.meme.rouijhhkl)
  • Happy Tapping (com.tap.tap.duedd)
  • All-in-One-Messenger (com.messenger.sjdoifo)

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde