Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

HMD avduker første mobil under eget navn

De tre nye smarttelefonene heter HMD Pulse Pro, HMD Pulse Plus og HMD Pulse.

Skrevet av / 25.04.24 - 13:48
HMD avduker første mobil under eget navn

Human Mobile Devices (HMD) kjenner du kanskje til som det finske selskapet, som produserer smarttelefoner under Nokia-navnet. F.eks. modeller som Nokia X30 er produsert av HMD.

For et par måneder siden begynte ryktene å gå om at HMD ville lansere smarttelefoner under eget navn, og at Nokia-telefonene derfor ville forsvinne fra markedet. Dette ryktet måtte HMD slå ned på, og i løpet av våren har selskapet lansert en sammenleggbar «Barbie»-telefon og en ditto kalt «The Boring Phone» i samarbeid med Heineken.

Les også Er dette slutten for Nokia? HMD vil lansere mobiler under eget navn, men her er sannheten om Nokias fremtid.

Men nå er de lovede HMD-mobilene endelig her. Og det er snakk om tre modeller: HMD Pulse Pro, HMD Pulse Plus og HMD Pulse.

Les også Heineken lanserer trist mobil En dum mobil for unge som vil bryte avhengigheten av sosiale medier.

Alle de tre smarttelefonene er designet for å være enkle å reparere, slik at brukerne enkelt kan bytte ut en ødelagt skjerm, et gammelt batteri eller en bøyd laderinngang ved hjelp av et reparasjonssett fra iFixit som kan kjøpes separat.

Vi har fingeren på pulsen og følger nøye med på forbrukernes behov og nye markedstrender. Reparasjon er en hjørnestein for oss og et viktig nytt kapittel for innovasjon av smarttelefoner. Vi kommer til å tenke nytt om det normale med en helt ny æra av smarttelefoner som kombinerer sofistikert design med substans», sier Lars Silbarbauer, CMO i Human Mobile Device, i en pressemelding.

Spesifikasjoner

HMD Pulse Pro kommer med en 6,56″ skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens og en oppløsning på 1.612 x 720 piksler. Under skjermen sitter en Unisoc T606-prosessor, 6 GB RAM og 128 GB innebygd lagringsplass som kan utvides via microSD-kort.

HMD Pulse Pro
HMD Pulse Pro lanseres  bl.a. i fargenGlacier Green. (Foto: HMD)

Mobilen har også et 50 Mp vidvinkelkamera, 2 Mp dybdemåler og 50 Mp frontkamera. Batteriet er på 5000 mAh, mens operativsystemet er Android 14, som vil bli oppdatert to ganger, ifølge HMD.

Les også Come on, Barbie, let's go party Mobiltelefonselskapet HMD avslører sine planer, og starter med en Barbie-mobiltelefon!

HMD Pulse Plus og HMD Pulse kommer begge med samme prosessor og skjermtype som Pulse Pro, og Pulse Plus har samme konfigurasjon og primærkamera som Pro-modellen, men må nøye seg med et 8 Mp frontkamera, mens HMD Pulse kommer med et 13 Mp bakkamera og 8 Mp selfie-kamera. HMD Pulse tilbyr også bare 4 GB RAM og 64 GB innebygd lagringsplass.

Alle tre mobilene vil motta sikkerhetsoppdateringer en gang i kvartalet i tre år.

HMD Pulse Plus
HMD Pulse Plus kommer bl.a. i fargen Apricot Crush. (Foto: HMD)

Pris og tilgjengelighet

Alle de tre modellene er tilgjengelige nå. HMD Pulse Pro koster 2.199 kroner for den nevnte konfigurasjonen med 6 GB RAM og 128 GB innebygd lagringsplass.

HMD Pulse Plus koster 1.790 kroner for tilsvarende konfigurasjon, mens den billigste modellen, HMD Pulse, koster 1.590 kroner for konfigurasjonen med 4 GB RAM og 64 GB innebygd lagringsplass.

Reparasjonssett må som sagt kjøpes separat og er tilgjengelig fra iFixit fra 49 EUR.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top