Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Det går rykter på nettet om at HMD er i ferd med å legge ned Nokia

HMD vil lansere mobiler under eget navn, men her er sannheten om Nokias fremtid.

Skrevet av / 04.02.24 - 15:50
Det går rykter på nettet om at HMD er i ferd med å legge ned Nokia

I mange år har Nokia (dvs. mobiltelefoner) kun vært et varemerke eid av det finske selskapet HMD, som kjøpte tilbake mobiltelefonvirksomheten som Nokia solgte til Microsoft i 2014. Det er i bunn og grunn Nokia, ettersom mange i ledelsen har en fortid i Nokia. HMD-navnet har bare blitt brukt i virksomheten, ikke som forbrukermerkevare. Men det er det slutt på nå.

Nå har selskapet bestemt seg for å offisielt kalle seg Humane Mobile Devices og begynne å lansere mobilprodukter under eget navn, i stedet for bare å være lisensinnehaver. De har antydet dette på nettet og i pressemeldinger. Feilen var at de ikke samtidig klargjorde hva dette ville bety for Nokia-varemerket.

Dermed begynte mange teknologimedier å skrike at «det er slutten på en æra», «Nokia legger ned» og andre sensasjonelle overskrifter. Dette er ikke tilfelle i det hele tatt. Nå har HMD blitt tvunget til å sende ut dementier for å «slukke alle branner».

I dag er en stor dag for HMD, for vi går fra å være lisensinnehaver til merkevareeier – et stort skritt på veien! Det betyr at dere vil få se unike HMD-originaler, Nokia-telefonene dere alltid har elsket, og noen superspennende partnerskap som vi gleder oss til å avsløre. Vi gleder oss til å se hvilke muligheter dette gir oss, og jeg inviterer dere alle til å følge med på de nye kapitlene. Din urokkelige støtte gir næring til vår forpliktelse til å levere topp kvalitet, og sammen forteller vi en overbevisende historie om innovasjon og fremgang, Ravi Kunwar, VP, India & APAC, HMD Global.

HMD vil ganske enkelt utvide sin produktportefølje ved både å lansere produkter under eget navn og fortsette å selge mobilprodukter under Nokia-merket. Noe annet ville være galskap, ettersom Nokia er et etablert navn som mange av oss har en positiv oppfatning av.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Lyd & Bilde
Scroll to Top