Nyhet

Her er nyhetene i Android 12

Den kommende utgaven av Android har blitt avduket på Google I/O sin årlige utviklerkonferanse.

Skrevet av / 19.05.21 - 14:40
Her er nyhetene i Android 12

Akkurat nå holder Google en Covid 19-vennlig og dermed virtuell utgave av den årlige I/O-utviklerkonferansen, og tradisjonen tro har det blitt vist frem noen av de viktigste nyhetene i den kommende utgaven av verdens mest utbredte mobile operativsystem, Android.

Slik blir Android-mobilen mer personlig

Den første store nyheten er at Android 12 kommer i et nytt design som er mer levende og fargeriktig samtidig som åpner opp for muligheten til mer personlig tilpasning. F.eks. vil brukeren kunne endre på hele brukerflatens fargepalett med utgangspunkt i bildet – også egne bilder – man velger som bakgrunn.

Android 12
(Foto: Google)

Android 12 gjenkjenner de dominerende og de komplimentære fargene i bildet og tilpasser hele systemets miks av farger i menyer, ikoner, widgets og skjermer, slik at det overordnede designet fremstår som et helhetlig design.

Bak kulissene har Google også ryddet opp og forenklet koden, slik at brukeropplevelsen blir raskere og mer flytende. Bl.a. krever Android 12 mindre CPU-tid for å fungere, noe som skal forbedre batteriets levetid.

Privat og sikker

Den andre viktige nyheten er en rekke forbedringer av sikkerheten i Android.

Først og fremst har Google innebygd et dashboard i Android 12, som gir brukeren full oversikt over hvilke apper som har tilgang til tjenester og data samt når den gjeldende appen sist har hatt tilgang. Alle app-tillatelser kan legges direkte til i det nye betjeningspanelet.

I hurtig-innstillingene som man får frem ved å trekke ned fra toppen av mobilskjermen, så kan man lynraskt skru av tilgang til kameraet og mikrofoner. I tillegg får man opp Google Pay og Home fra den samme menyen.

Android 12
(Foto: Google)

Likt som vi har sett i iOS 14, får Android 12 også en indikator på toppen av skjermen som viser når en app har tilgang til mikrofon eller kamera

Spesielt interesserte kan allerede nå laste ned en beta-versjon av Android 12. Betaen er offentlig tilgjengelig for eiere av bl.a. OnePlus 9 Pro samt Googles egne Pixel-telefoner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Her er iPhone 15 Pro

Scroll to Top