TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Her er nyhetene i Android 12

Den kommende utgaven av Android har blitt avduket på Google I/O sin årlige utviklerkonferanse.

forfatter
Publisert 19.05.21 - 14:40

Akkurat nå holder Google en Covid 19-vennlig og dermed virtuell utgave av den årlige I/O-utviklerkonferansen, og tradisjonen tro har det blitt vist frem noen av de viktigste nyhetene i den kommende utgaven av verdens mest utbredte mobile operativsystem, Android.

Slik blir Android-mobilen mer personlig

Den første store nyheten er at Android 12 kommer i et nytt design som er mer levende og fargeriktig samtidig som åpner opp for muligheten til mer personlig tilpasning. F.eks. vil brukeren kunne endre på hele brukerflatens fargepalett med utgangspunkt i bildet – også egne bilder – man velger som bakgrunn.

Android 12
(Foto: Google)

Android 12 gjenkjenner de dominerende og de komplimentære fargene i bildet og tilpasser hele systemets miks av farger i menyer, ikoner, widgets og skjermer, slik at det overordnede designet fremstår som et helhetlig design.

Bak kulissene har Google også ryddet opp og forenklet koden, slik at brukeropplevelsen blir raskere og mer flytende. Bl.a. krever Android 12 mindre CPU-tid for å fungere, noe som skal forbedre batteriets levetid.

Privat og sikker

Den andre viktige nyheten er en rekke forbedringer av sikkerheten i Android.

Først og fremst har Google innebygd et dashboard i Android 12, som gir brukeren full oversikt over hvilke apper som har tilgang til tjenester og data samt når den gjeldende appen sist har hatt tilgang. Alle app-tillatelser kan legges direkte til i det nye betjeningspanelet.

I hurtig-innstillingene som man får frem ved å trekke ned fra toppen av mobilskjermen, så kan man lynraskt skru av tilgang til kameraet og mikrofoner. I tillegg får man opp Google Pay og Home fra den samme menyen.

Android 12
(Foto: Google)

Likt som vi har sett i iOS 14, får Android 12 også en indikator på toppen av skjermen som viser når en app har tilgang til mikrofon eller kamera

Spesielt interesserte kan allerede nå laste ned en beta-versjon av Android 12. Betaen er offentlig tilgjengelig for eiere av bl.a. OnePlus 9 Pro samt Googles egne Pixel-telefoner.

youtu.be/UHQPdP8qgrk&t=8s

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde