Search
Generic filters

Snart kommer iOS 14 og iPad OS 14

Fornyer din iPhone, men du må vente til høsten på iOS 14.

iOS 14 er den naturlige evolusjonen av operativsystemet som brukes på iPhone. Denne gang er oppdateringene de mest omfattende på lenge, men du må vente litt før du kan fornye iPhone-en din.

Først skal utviklere teste betaversjoner av iOS 14, så om en måned kan iOS-brukere som tør, laste ned en betaversjon som de kan prøve, og til høsten vil iOS 14 komme i en ferdig versjon.

Widgets og Siri

Siri er fornyet, og det er ikke bare utseendet som har fått en overhaling.

Det aller meste er enten nytt, endret eller oppgradert. Den umiddelbart mest synlige endringen er Widgets som dukker opp på hjem-skjermen, og som også hadde et kort liv på Mac OS X, og som Android-brukere har hatt en stund. Nå er det endelig blitt et verktøy man har bruk for i iOS 14, hvor enkel oversikt og lettere tilpasning til brukeren, er nøkkelordet.

En annen fiifig funksjon, er Smart Stack som ser ut som en kortstokk hvor man kan bla i og se oppdateringer i flere kategorier.

Men Siri skal også være kraftig forbedret med nytt grensesnitt, bedre talegjenkjenning og bedre integrasjon med appene og funksjonene på mobilen. En kul ny funksjon er oversetteren Translate som kan oversette tale eller tekst on the fly, og det uten å være tilkoblet nett.

Foreløpig er Translate begrenset til 11 språk, og norsk er ikke ett av dem.

Picture in picture

Jepp, man kan legge et bilde eller video over skjermen, flytte den rundt hvor man vil, og sånn kan man se serier eller tv-programmer samtidig som man sender en melding eller sjekker Instagram.

App Library

Blant de viktigste oppdateringene er ny organisering av alle appene i app-biblioteker. Man samler apper i seksjoner eller mapper litt som før, men mer oversiktlig og enklere å organisere. Det er lettere å søke, enklere å finne fram i seksjonene, og de mest brukte appene i en seksjon, feks gaming, ligger fremst i seksjonene.

Meldinger

Meldinger, messages, SMS eller MMS – Apple har endret den funksjonen også i iOS 14, og ryddet opp i utseendet, gitt oss muligheten til å stifte meldinger, og selvsagt lagt til mengder med emojis. Nytt er også muligheten til å svare enkeltpersoner i en gruppe, og bli varslet når noen i en gruppe skriver noe som angår deg. Litt som Slack altså.

Apple Clips

Her kan du få opp en minivisning av en app du trenger, men ikke ønsker å installere. Feks. hvis du skal bestille noe på en restaurant som har app-bestilling, eller leie en sparkesykkel, som er så aktuelt om dagen. Clips bruker QR-koder eller NFC-tagging, og de kan deles i meldinger eller fra Safari.

Kart

Apple Maps er også oppdatert med flere funksjoner og bedre bilder av gater, bygninger, men det siste gjelder slett ikke alle land eller byer. USA, UK, Canada og Frankrike og foreløpig bare fem byer har fått skikkelige sykkelkart i Maps. Elbilister kan også få veivisning tilpasset bilen og ruten, slik at man finner ladestasjoner langs ruten.

iPad OS

Photos i iPad OS er blant mange apper som er nye i siste versjonen av OS-et, hvor oversikt og navigering er nøkkelord. Man kan enklere organisere og finne bilder og videoer med et sidepanel man kan navigere i, redigere, dele, gruppere og mye mer.

Photos i iPad OS 14.

Apple Pencil er allerede blant de beste blyantverktøyene for iPad, og nå har iPad OS fått en ny app kalt Scribble som konverterer håndskrift til tekst i klassiske fonter. Gjenkjenningen av håndskrifter skal være forbedret og man kan skrive inn søkeord, legge til kommentarer i dokumenter som konverteres til tekst, og mer.

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Tungvektere slår seg sammen om billyd
Kinesiske Xiaomi har laget en OLED-TV du kan se tvers igjennom!
Takket være valutakursendringer går startprisen på den kompakte SUV-en Xpeng G3 ned hele 40.000 kroner.
Logitechs nye ratt og pedaler er som skapt for semiproffe hjemmekontor-racere!
McIntosh MC1502 og C22 Mk V pirrer sansene.
Reisevennlig entusiastkamera
IONIQ blir eget dedikert undermerke for elbiler, og den kompakte SUV-en IONIQ 5 blir første nye bil ut.
Hvorfor si seg tilfreds med virkeligheten, når fantasien har så mye mer å by på?

Aktuelle tilbud

Annonse

OnePlus Nord

Veil.pris 5590 ,- Virkelighetssjekk Sjekk beste pris

Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

Veil.pris 12000 ,- Billigmerket Xiaomi slår til med et utmerket kamera Sjekk beste pris

Sony Xperia 1 II (kamera)

Veil.pris 12000 ,- Skyt som om det var et systemkamera Sjekk beste pris

Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

Veil.pris 14500 ,- Samsung forsøker å gjøre alt for mye og mister fokus Sjekk beste pris
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.