Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

For første gang er iPhone størst

Til tross for at Apple har solgt et svimlende antall iPhones, har selskapet vært den evige nummer to i mange år. Men i 2023 var det annerledes.

Skrevet av / 16.01.24 - 13:01
For første gang er iPhone størst

Det kan godt være at morgendagen tilhører Samsung, som holder et lanseringsevent i USA for Galaxy S24-mobilene i morgen, 17. januar. Men året 2023 derimot, det tilhører Apple og iPhone.

Ifølge en rapport fra analyseselskapet IDC var Apple den mest selgende produsenten av smarttelefoner i 2023, og dermed ble Samsung vippet av mobiltronen de har hatt siden 2010.

Les også Ha det, Lightning-kontakt! Et par hyggelige forbedringer, men vil folk virkelig stå i kø for å oppgradere 14 Pro Max?

Gapet mellom de to erkerivalene er likevel svært lite. Ifølge IDC solgte Apple 234,6 millioner enheter i 2023, noe som gir dem en markedsandel på 20,1 %. Til sammenligning hadde Samsung med 226,6 millioner enheter en andel på 19,4 %. Det er altså bare en halv prosent som skiller de to mobilgigantene.

Les også Den perfekte kombinasjonen Samsung Galaxy S23 Ultra er mobilmarkedets råeste Android-mobil.

Tredjeplassen gikk til Xiaomi, som med 145,9 millioner enheter oppnådde en markedsandel på 12,5 %. Oppo kom på fjerdeplass med 8,8 %, mens Transsion, et ukjent merke i Europa, kom på femteplass med 8,1 %. Alle andre produsenter måtte kjempe om de resterende 31 % av markedet.

Men iPhone var ikke bare det mest solgte mobiltelefonmerket i verden. Det var også det eneste av de store som vokste. I 2023 økte Apple iPhone-salget med 3,7 prosent. Samsung opplevde til sammenligning en nedgang i mobilsalget på 13,6 prosent. Xiaomi tapte 4,7 prosent, mens Oppo gikk tilbake 9,9 prosent.

Mer info: IDC

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top