Nyhet

Flere funksjoner til Apple Watch med watchOS 8

Apple watchOS 8 kommer med bedre tilgang med Wallet, flere funksjoner med Hjem-app'en og nye treningstyper.

Skrevet av / 08.06.21 - 15:12
Flere funksjoner til Apple Watch med watchOS 8

Verdens mest populære smart-klokke får snart ny programvare. Det fortalte Apple i går i forbindelse med selskapets årlige utviklerkonferanse, WWDC 21.

Den nye utgaven av operativsystemet får navnet watchOS 8, og vi kan bl.a. forvente oppdateringer av Wallet- og Hjem-appene. Det kommer også en ny utgave av pust-appen samt nye Tai Chi- og pilates-treningstyper.

Les også Disse nye funksjonene kommer til iPhone og iPad Igjen er Apples årlige utviklerkonferanse virtuell. Men til gjengjeld er det masse nyheter til selskapets mobile operativsystemer.

Wallet

Med watchOS 8 introduserer Wallet enda flere kontaktløse metoder.

watchOS 8
Med digitale bilnøkler på Apple Watch Series 6 kan Apple Watch-brukere nå låse opp bilen på avstand og starte den fra førersetet. (Foto: Apple)

Støtte av Ultra Wideband ble først offentliggjort i forbindelse med WWDC i 2020 og kan nå brukes til digitale bilnøkler på Apple Watch Series 6. Brukere av Apple Watch kan låse opp bilen på avstand og starten den fra førersetet. Til høsten kan brukere også legge til nøkler til hjem, kontor og hotell til Wallet og trykke på Apple Watch for å låse opp.

watchOS 8
Med watchOS 8 kan Apple Watch-brukere med et HomeKit-kompatibelt kamera se hvem som er utenfor, direkte på håndleddet. (Foto: Apple)

Hjem

Den redesignede Hjem-appen i watchOS 8 gir mer praktisk tilgang til tilbehør og scener som skal brukes på bestemte tidspunkter, og den gjør det mulig å styre tilbehør i forskjellige rom. Brukerne kan se hvem som er utenfor direkte på håndleddet, hvis de har et HomeKit-kompatibelt kamera. Apple Watch-brukere kan også trykke på kommunikasjonsknappen og raskt sende en beskjed rundt i hjemmet eller til bestemte rom via HomePod, HomePod mini eller andre personlige enheter.

watchOS 8
Både Tai Chi- og pilatestrening støttes av skreddsersydde puls- og bevegelsesalgoritmer som gir brukerne nøyaktige målinger. (Foto: Apple)

Trening

Med watchOS 8 introduseres som sagt to nye treningstyper som er gode for både den fysiske helsen og mindfulness: nemlig Tai Chi og pilates. Disse nye treningstypene støttes av effektive, validerte og skreddersydde puls- og bevegelsesalgoritmer, som gir brukere nøyaktige målinger.

Les også Dette har du ikke kunnet gjøre med en Mac Neste oppdatering til Mac-en din, heter Monterey, og kan et par kule ting.

Meldinger og kontakter

Det kommer også nye funksjoner i Meldinger-appen. Brukerne vil kunne bruke Skrible, diktering og emojis i en og samme melding, og i dikterte meldinger vil det bli mulig å redigere den presenterte teksten. Samtidig kan brukerne skrive et ord eller uttrykk for å finne og velge mellom hundrevis av populære gifs som kan brukes i meldinger.

Tilgjengelighet

Utviklernes betaversjon av watchOS 8 er tilgjengelig for Apple Developer-medlemmer på developer.apple.com fra i dag. En offentlig betaversjon vil være tilgjengelig for watchOS-brukere neste måned på beta.apple.com. watchOS 8 kan fås til høsten som gratis programvareoppdatering til Apple Watch Series 3 eller nyere parret med iPhone 6s eller nyere, som kjører iOS 15.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Her er iPhone 15 Pro

Scroll to Top