TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

WWDC21: Apple lanserer macOS Monterey

Neste oppdatering til Mac-en din, heter Monterey, og kan et par kule ting.

forfatter
Publisert 07.06.21 - 21:19

De færreste setter seg inn i alle nye funksjoner man får når man oppdaterer mobilen, eller laptopen. Som regel handler det om feilrettinger, og noe forbedrede funksjoner.

Men sånn er det ikke når Apple oppdaterer, heller ikke når Mac-en får nytt operativsystem. Da er oppdateringsraten høy, og listen over små og store endringer, lang.

Foto: Apple

Vi skal ikke liste opp alt her, men noen av nyhetene i Monterey, som den neste versjonen av macOS heter. Universal Control, Continuity og AirPlay, er verdt å merke seg.

Med Universal Control kan man bruke den samme musen og det samme tastaturet, på både Mac-en og iPad-en. Og som bildet øverst viser, kan man med Continuity jobbe med iPad-en og en Mac side om side, og bruke begge skjermene hvor innhold kan dras sømløst mellom dem.

Når Monterey slippes i juli, kan man også bruke AirPlay på Mac-en, og sende bilder og video rett til Mac-en, fra en iPhone eller iPad.

For de som driver med mange oppgaver, kan Shortcuts – snarveier- være godt nytt. Da kan man automatisere oppgaver, på tvers av apper.

Nettleseren Safari oppdateres med nye faner, som også kan grupperes, og viser mer av siden man har lagt til.

Det er mye annet nytt, men det er verdt å nevne at FaceTime, Apples videokonferanseapp, blir ny. Lydkvaliteten skal være bedre begge veier, og med romtilpasning skal det høres ut som lyden kommer fra personens plassering på skjermen, mens stemmeisolasjon demper bakgrunnsstøy og sørger for lyden fra mikrofonen blir klarere.

En annen ny funksjon som kalles SharePlay, gjør det mulig å dele musikk, tv-serier eller prosjekter, med venner på  FaceTime, og det skal være mulig å dele og se filmer og serier sammen. Eller jobbe sammen med skjermdeling i apper.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Lenovo lanserer ny 16 tommers brettbar laptop To år etter den første brettbare datamaskinen kom på markedet, er Lenovo tilbake med en oppfølger til X1 Fold. Den nye modellen har blant annet større skjerm og slankere form.
Følg Lyd & Bilde