Nyhet

WWDC21: Apple lanserer macOS Monterey

Neste oppdatering til Mac-en din, heter Monterey, og kan et par kule ting.

Skrevet av / 07.06.21 - 21:19
WWDC21: Apple lanserer macOS Monterey

De færreste setter seg inn i alle nye funksjoner man får når man oppdaterer mobilen, eller laptopen. Som regel handler det om feilrettinger, og noe forbedrede funksjoner.

Men sånn er det ikke når Apple oppdaterer, heller ikke når Mac-en får nytt operativsystem. Da er oppdateringsraten høy, og listen over små og store endringer, lang.

Foto: Apple

Vi skal ikke liste opp alt her, men noen av nyhetene i Monterey, som den neste versjonen av macOS heter. Universal Control, Continuity og AirPlay, er verdt å merke seg.

Med Universal Control kan man bruke den samme musen og det samme tastaturet, på både Mac-en og iPad-en. Og som bildet øverst viser, kan man med Continuity jobbe med iPad-en og en Mac side om side, og bruke begge skjermene hvor innhold kan dras sømløst mellom dem.

Når Monterey slippes i juli, kan man også bruke AirPlay på Mac-en, og sende bilder og video rett til Mac-en, fra en iPhone eller iPad.

For de som driver med mange oppgaver, kan Shortcuts – snarveier- være godt nytt. Da kan man automatisere oppgaver, på tvers av apper.

Nettleseren Safari oppdateres med nye faner, som også kan grupperes, og viser mer av siden man har lagt til.

Det er mye annet nytt, men det er verdt å nevne at FaceTime, Apples videokonferanseapp, blir ny. Lydkvaliteten skal være bedre begge veier, og med romtilpasning skal det høres ut som lyden kommer fra personens plassering på skjermen, mens stemmeisolasjon demper bakgrunnsstøy og sørger for lyden fra mikrofonen blir klarere.

En annen ny funksjon som kalles SharePlay, gjør det mulig å dele musikk, tv-serier eller prosjekter, med venner på  FaceTime, og det skal være mulig å dele og se filmer og serier sammen. Eller jobbe sammen med skjermdeling i apper.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Endelig en ny Raspberry Pi

Nytt i MacOS Sonoma

Ny kompakt Surface-laptop

Orbi 970: Det sykeste mesh-nettverket vi har hørt om

Avansert kjøler fra MSI gjør datamaskinen bedre

Thunderbolt 5 er helt fantastisk!

Scroll to Top