Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tab Ultra C: Lesebrettet kan erstatte din iPad

Tab Ultra C fra Onyx Boox er et nettbrett med digital blekk, akkurat som et lesebrett. Men det er i fulle farger, og kjører Android – med apper og det hele.

Skrevet av / 23.06.23 - 11:20
Tab Ultra C: Lesebrettet kan erstatte din iPad

Onyx Boom er et firma vi ikke hadde hørt om før nå. Produktet deres heter Tab Ultra C, og det er altså snakk om et 10,3-tommers nettbrett. Men i motsetning til andre nettbrett med OLED- eller LCD-skjerm, så bruker Tab Ultra C digitalt blekk. Akkurat som lesebrettet Kindle.

Lesebrett eller nettbrett?

Så er det vel mer riktig å kalle Tab Ultra C for et lesebrett? Tja. Siden det kjører Android operativsystem og har full tilgang på Google Play-butikken med apper, og dessuten har innebygde høyttalere, så er det uten tvil et nettbrett.

Les også Lesehest uten ryggsmerter Vi har testet tre forskjellige lesebrett.

Tab Ultra C fungerer også med trådløst Bluetooth-tastatur, det følger med en penn, og skjermen er i fullfarge! Det gjør med andre ord alt ett nettbrett gjør. Bare med digitalt blekk, som ikke skader øynene – og som dessuten er fullt leselig i direkte sollys!

Boox Tab Ultra C
Animasjon: Onyx Boox

Kjører alt av apper

Det er med andre ord et turboladet lesebrett, som kan alt et nettbrett kan. Du kan kjøre Spotify, Tidal og YouTube, og til og med Apple Music. Microsoft Office, Facebook og TikTok er alle tilgjengelig. Og du kan til og med se film på Netflix, HBO eller Prime. Ifølge en test på Esquire.com er ikke skjermen like rask som på et normalt nettbrett, så noen filmmaskin er dette ikke. Men som et arbeidsverktøy der du også kan gjøre andre ting, er visst brettet genialt.

Last ned e-bøker fra hvor som helst. Amazon Kindle, Kobo, Adlibris eller Ebok.no. Eller direkte fra Play-butikken.

Boox Tab Ultra C 2-enhanced
Foto: Onyx Boox

Skriv med pennen

Med den medfølgende pennen kan du skrive notater, markere mens du korrekturleser direkte i dokumenter, og du kan selvsagt lage tegninger. Og i stedet for å fylle opp skuffen med papir, så kan alt lagres som dokumenter direkte på brettet.

Anmelderen går så langt i å mene at Tab Ultra C langt på vei kan erstatte både den bærbare PC-en og ethvert nettbrett – inkludert iPad. Hvis man kan leve med den litt tregere skjermen, bare ok høyttalere, og at de forhåndsinstallerte appene kan være smått «buggy».

Vi er i hvert fall interessert nok til å ville teste dette selv, ved anledning. Med all skjermtiden man bruker i disse dager, skader det slettes ikke å få ned eksponeringen av skadelig blått lys.

Mer info: boox.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Scroll to Top