Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nye Apple Watch Series 9 og Watch Ultra 2

Nye Apple Watch-modeller med ultrawideband og styring med gester

Skrevet av / 12.09.23 - 21:35
Nye Apple Watch Series 9 og Watch Ultra 2

På det som nærmest kan kalles Apples julaften, nemlig iPhone-lanseringen hver september, fikk vi i år også se de nye Apple Watch-modellene. At det ville komme en ny Series 9 var ingen stor overraskelse, men at de allerede hadde oppdatert Ultra-modellen var derimot mer overraskende.

Felles for klokkene er den nye S9-systemkretsen som har 30 prosent bedre grafikkytelse, samt en 4-kjerners neural engine. All denne kraften i klokken gjør at den nå kan kjøre Siri lokalt, noe som betyr både raskere respons og bedre personvern.

Foto: Apple

Nå kan man for eksempel få tilgang til Health-appen og tilhørende data fra iPhone, slik at man kan stille detaljerte spørsmål som “hvor lenge har jeg sovet i natt” eller “hvordan er blodtrykket mitt” direkte til klokkens Siri.

Ultrawideband avstandsmåling (Foto: Apple)

Klokkene bruker den samme andregenerasjons Ultrawideband-kretsen som finnes i iPhone 15, noe som betyr at du kan bruke klokken til å finne mobilen din med svært høy presisjon. Nå også på større avstander enn tidligere.

Foto: Apple

Den samme teknologien er integrert i Homepod-høyttalerne. Det betyr at når du nærmer deg en høyttaler med klokken, vises det som spilles av på klokken, og du kan øyeblikkelig bruke den som fjernkontroll uten at du må gjøre noe ekstra.

Foto: Apple

Skjermene har også fått en overhaling. På Series 9 går lysstyrken nå ned til så lavt som 1 nits, perfekt når man er på kino, og opp til 2000 nits for utendørs bruk. Det er dobbelt så sterkt som på Series 8. På Ultra 2 går lysstyrken opp til imponerende 3000 nits.

 

Double Tap for enhåndsbetjening av klokken (Foto: Apple)

En skikkelig kul funksjon som er blitt mulig takket være den nye systemkretsen, kalles Apple double tap. Det innebærer at du ganske enkelt dobbelttrykker tommelen og pekefingeren sammen i luften. Du trenger ikke engang å røre skjermen. Tanken er at du skal kunne betjene klokken selv om den andre hånden er opptatt eller du ikke vil trykke på den. Bevegelsen tilsvarer å trykke på hovedknappen på skjermen. Du kan for eksempel svare på en samtale, sette musikken på pause, slumre alarmen eller ta et bilde med iPhone-fjernkontrollen.

Foto: Apple

Watch Ultra 2 har Apple understreket at den samme bevegelsen også kan brukes under sportsaktiviteter, og at du kan angi navigasjonspunkter uten å måtte stoppe opp og se på klokken.

Foto: Apple

Ultra 2 har fått nye funksjoner for sykling, inkludert tilkobling til Bluetooth-tilbehør som sykkelcomputere. Det er også nye funksjoner for å sjekke dykkerloggen. Den skal ha en batteritid på 36 timer, eller 72 timer i batterisparemodus.

Foto: Apple

Apple poengterte også at de nye klokkene er Apples første 100 prosent karbonnøytrale produkter, dersom du bruker et av de miljøvennlige armbåndene. Lærarmbåndene er erstattet av fine vowen, og både Hermes og Nike tilbyr også miljøvennlige armbånd.

Apple Watch Series 9

Den kommer i størrelsene 41 mm og 45 mm i fargene starlight, midnight, silver, Product RED og en ny rosa aluminium. I rustfritt stål kan du velge mellom gull, sølv og grafitt.

Prisene starter på 5.490 kroner.

Apple Watch Ultra 2

Blir tilgjengelig i størrelsen 49 mm og lanseres med nye farger på armbåndene.

Prisen er 10.990 kroner.

 

De kan bestilles fra i dag og leveres 22. september.

 

Apple Watch SE 2nd gen

Kommer fortsatt som et budsjettalternativ fra 3.390 kroner.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Scroll to Top