Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 08Delta

Sony tar mobilkameraet et steg videre

Superraskt kamera, 4K HDR-skjerm og premiere for Snapdragon 835 i Xperia XZ Premium

Skrevet av / 03.03.17 - 15:54
Sony tar mobilkameraet et steg videre

En nyhet på Mobile World Congress som virkelig har fanget vår interesse er Sony Mobiles kommende toppmodell Xperia XZ.

(Foto: Sony Mobile)

Den har en helt ny kamerasensor, noe som er mer uvanlig enn man skulle tro. De har hatt samme sensor i alle sine mobiler de siste tre årene, og mange konkurrenter bruker faktisk Sonys sensor i sina mobiler de også. Som nå gjør at Sony Mobile har en særdeles stor fordel med nye Xperia XZ Premium som alle de andre nå må forsøke å følge etter.

Jeg fikk ikke bildet, men bufferen reddet meg! (Foto: Lyd & Bilde)

Sensoren har nå fått innebygd minne, som brukes for å buffere bildene man tar, det har gjort at den har blitt vanvittig rask. Så fort kameraet oppfatter en bevegelse i motivet begynner den å ta bilder, slik at når man trykker får man ikke bare se et bilde, men også de som sensoren selv har lagret før og etter. Det er dermed slutt på å ikke få det perfekte bildet fordi man var for treg på avtrekkeren.

Men det virkelige partytrikset med den nye sensoren er nå at man kan filme i super slow-motion med hele 960 bilder i sekundet! Det gjør den riktignok bare i 0,2 sekunder, før den begynner å filme igjen i normal hastighet. Men når man spiller opp igjen klippet er 6 sekunder med sakte film ganske mye.

I tillegg er pikslene på sensoren 19% større, som gjør at den fange inn mer lys. Det burde gi betydelig bedre bildekvalitet i dårlige lysforhold.

Bedre bilde med 4K HDR (Foto: Lyd & Bilde)

Til og med skjermen er unik på mobilmarkedet. Den kan spille av video i 4K med HDR! Akkurat som en premium-TV. Innhold vil man kunne få fra Amazon Prime som lover å begynne å streame video i dette formatet.

Det siste unike med Xperia XZ Premium er at den faktisk er den første mobilen Qualcomms rykende ferske Snapdragon 835. Som betyr at en del andre nye mobiler faktisk har en gammel prosessorgenerasjon til sammenligning. I tillegg til å være raskere og mer energi-effektiv støtter den også nedlastninghastigheter på 1Gbps!

(Foto: Sony Mobile)

Mobilen har fått en kraftig metallramme som beskytter mobilen mot kraftige støt, og både fram- og bakside har Gorilla Glass 5. Minnet ligger nå på 4 GB og den har 64 GB med lagring. Batterikapasiteten er på generøse 3230 mAh og vekten på kun 195 gram.

Xperia XZ Premium slippes i mai/juni til 7.500 kroner.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top