Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

LG G6 er stor men liten

Stor skjerm i et uvanlig format, men med relativt små dimensjoner.

Skrevet av / 27.02.17 - 16:46
LG G6 er stor men liten

Den nye modellen av G-serien som ble vist frem Mobile World Congress skiller seg radikalt fra LG G5. Tidligere var den en veldig eksperimentell modell med utskiftbare moduler, mens G6 er mer tradisjonell.

(Foto: Lyd & Bilde)

Det som på ingen måte er tradisjonelt er skjermen. Den 5,7 tommer store QHD+ (2880 x 1440) skjermen er i 18:9 format, som vil si at den er dobbelt så høy som bred (2:1). Det gir en del interessante måter å dele skjermen, siden man får to nøyaktig like kvadrater å leke med.

(Foto: Lyd & Bilde)

Som å filme på øvre halvdel og ta bilder på den nedre. Eller ta seriebilder og kunne se bevegelse samtidig på skjermen. Det menes også at det er et ideelt format for film. Med tanke på alle eksisterende filmformater så er vi ikke sikre om det er behov for et til…

(Foto: Lyd & Bilde)

Det som derimot er interessant er at skjermen er sertifisert for HDR, henholdsvis Dolby Vision HDR10. Det gir større og dynamikk og muligheten til vise svært lyse og mørke områder samtidig.

(Foto: Lyd & Bilde)

Til tross for den store skjermen er ikke de ytre dimensjonene så store som man skulle trodd. Den lange, smale skjermen gjør det relativt overkommelig å holde mobilen med en hånd.

(Foto: Lyd & Bilde)

Kameraene består av en 13 MP vidvinkellinse (125 grader) med F/2,4 samt et standard (71 grader) 13 MP med F/2.8 og optisk bildestabilisering. Den har også optisk zoom. Frontkameraet er 5MP F/2,2.

(Foto: Lyd & Bilde)

LG har valgt å lage en minimalistisk mobil uten unødvendige elementer som stikker ut. Ikke engang kameralinsen, som gir telefonen en fin flat bakside. Den har også en IP68 vurdering mot støv og vann.

Prosessor: Snapdragon 821
Mål: 149 x 72 x 7,9 mm
Vekt: 163 gram
Batteri: 3300 mAh

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top