B&O Play overrasket med sine støyreduserende high-end-hodetelefoner H9, som takket være lekker design og bra lyd fikk ros av medier over hele verden. B&O Play hevder selv at H9i har bedre design, lyd og støyredusering enn H9. Den største forskjellen er selve klokkene, som har blitt en anelse mindre, både i diameter og tykkelse. Det innebygde batteriet sitter nå under skallet på den venstre klokken og lades med USB‑C.
Blant de usynlige forskjellene finnes et «transparency mode», lengre spilletid, en nærhetssensor og bedre trådløs rekkevidde. Av disse forskjellene er det den forlengede batteritiden og nærhetssensoren som betyr mest. Tanken er at H9i selv skal slå av/pause musikk når man tar dem av. Jeg opplevde flere ganger at den tolket feil og slo seg av og på selv. Funksjonen kan slås av, men burde kanskje ikke har vært så følsom.
Mange Beoplay-brukere har irritert seg over touch-funksjonene. Heldigvis har disse også fått en overhaling, og virker nå mye mer presise. Klokken reagerer umiddelbart når man vil pause musikken eller regulere volumet opp eller ned. På H9 reagerte de ikke alltid, og ikke like raskt, noe som resulterte i at man måtte trykke to ganger. Det aktiverer samtalefunksjonen, og telefonen ringer det sist brukte nummeret. Heldigvis har B&O Play tatt bort denne funksjonen i H9i. Det takker vi for!
Jeg berømte H9 for å ha en bred og luftig lyd med bra tyngde. Den største forskjellen ligger i bassen og tyngden. I H9 er bassen tung og dominerende. I H9i har bassen blitt strammet opp og dratt en anelse bakover. Dette gir plass for at de høyere tonene kan skinne mer. Det generelle inntrykket er utmerket, og jeg måtte erkjenne at jeg absolutt foretrekker den lysere lyden med en mer kontrollert bass. B&O Play har nå en mer effektiv støyredusering. Men sammenlignet med Bose og Sony, får Beoplay fortsatt nøye seg med en tredjeplass.
Konklusjon
Beoplay H9i kan virke som en enkel oppdatering av H9, men er heldigvis mer enn det. Lyden har blitt strammet opp skikkelig, batteritiden har blitt lengre, funksjoner har kommet til og blitt tatt bort, og den trykkfølsomme styringen er fintrimmet. Resultatet er en mer fullkommen hodetelefon hvor fremfor alt den lysere lyden med den strammere bassen og høyere takhøyden, imponerer. Dessverre er prisen fortsatt ganske høy, så om du finner den gamle modellen på salg, får du la dine egne ører avgjøre saken. Men vi er ikke i tvil: H9i er bedre!

Lyd & Bilde mener
Designen er stram og lekker, passformen bra. Og viktigst av alt: De låter utrolig bra. Lyden er lys, presis og luftig. Prisen er høy og kan virke avskrekkende, og den nye nærhetssensoren er overfølsom.
Veil. pris 4800 kr
Spesifikasjoner
- Type: over-ear, lukket, trådløs
- Tilkobling: 3,5 mm, Bluetooth 4.2, AAC
- Mikrofon: ja
- Element: Elektro Dynamic, 40 mm
- Frekvensområde: 20–20 000 Hz
- Batteritid: opptil 16 timer
- Vekt: 285 gram
- Web: bang-olufsen.com
Også i denne testen:
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner
Panasonic RP-HD605
Utmaner referansene
Panasonics nyeste støyreduserende hodetelefoner byr på flere overraskelser.


Marshall Mid ANC
Bedre for buss enn fly
Marshall Mids komfort og støyredusering er ikke bra nok for lange flyreiser.


Sony WH-1000XM3
Stille som i graven
Flytt deg, Bose. Sony WH-1000XM3 er verdens beste støyreduserende hodetelefoner.


Pioneer SE-MS9BN
Vellydende og bekvemme
S9 Wireless er en omfattende oppgradering av S7, og har endelig støyredusering.


Vil du lese hele artikkelen?
Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.
Allerede abonnent? Logg inn her
-
Prøv LB+ i 30 dagerKun 49,-
Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.
-
LB+ Total års abonnementKun 137.50 mnd
Du sparer 288 ,-