Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

BeoVision Eclipse: Første OLED-TV fra B&O

Ryktene viste seg å være sanne: På IFA-messen i Berlin har B&O nettopp dratt sløret av sin splitter nye luksus-TV BeoVision Eclipse.

Skrevet av / 30.08.17 - 11:00
BeoVision Eclipse: Første OLED-TV fra B&O

BeoVision Eclipse er den første OLED-TV-en fra Bang & Olufsen, og er utviklet i tett samarbeid med LG. Den sørkoreanske produsenten har levert både OLED-panel og teknisk plattform, mens B&O har stått for design og lyd.

Hvis navnet Eclipse (formørkelse) er noe å gå etter, kan vi forvente oss en kontrastrik lyd- og bildeopplevelse!

Lyden er mer enn halve opplevelsen sier B&O, og den nye BeoVision Eclipse bærer absolutt preg av det med sin kraftige integrerte “SoundCentre” lydplanke. Her vist fra siden og bakfra. (Foto: Bang & Olufsen)

Lyd og bilde i skjønn forening

Som vanlig for B&O er det lagt ekstra stor vekt på at lydgjengivelsen skal stå i stil med bildet. Designen domineres av en ekstra bred 3-kanals “SoundCentre” lydplanke, som får både BeoVision 11 og Avant til å virke puslete i forhold…

BeoVision Eclipse er Bang & Olufsens første OLED-TV.
INTEGRERT LYDPLANKE: Det er nesten fristende å kalle Eclipse en høyttaler – bare med innebygd OLED-skjerm! Effekten er på hele 450 watt, og skaper forventninger om potent lydgjengivelse. (Foto: Bang & Olufsen)

Den kraftige høyttaleren gjør at Eclipse også kan fungere utmerket som frittstående musikkanlegg. TV-en har støtte for en rekke musikktjenester og kilder, inkludert Spotify Connect, Chromecast, Airplay og Bluetooth.

SoundCentre kan brukes som fullverdig TV-høyttaler, eller som dedikert senterkanal i et større oppsett. Eclipse har nemlig innebygd surrounddekoder, og kan dermed kontrollere et helt arsenal av B&O høyttalere om man måtte ønske. Det legges ikke skjul på at Eclipse fint kan fungere som lydkilde og kontrollsenter for et par Beolab 50 eller lignende.

BeoVision Eclipse kan leveres med veggbrakett eller motorisert gulvstand.

4K, HDR og Dolby Vision
Bang & Olufsen har selvsagt ikke spart noe krutt på bildesiden heller: Eclipse kommer i 55” og 65” utgave, med toppspesifisert OLED-panel fra LG Display.

Vi snakker selvfølgelig om en fullblods 4K TV (3840×2160 piksler) med støtte for de seneste videoformatene, inkludert UHD Blu-ray og Netflix med Dolby Vision HDR format.

Samtidig har B&O interessant nok valgt å droppe Android til fordel for LGs egen WebOS 3.5 plattform. Det innebærer et ryddigere menysystem, og bredt utvalg av apper og tjenester.

Betjeningen foregår med B&Os oppdaterte BeoRemonte One BT

Motorisert gulvstand

Eclipse ville naturligvis ikke vært en ekte B&O-TV uten motorisert gulvstand, som lar deg vinkle skjermen i ønsket retning med et trykk på fjernkontrollen. Motorisert eller manuell veggbrakett er også tilgjengelig.

BeoVision Eclipse er Bang & Olufsens første OLED-TV.
Utseendet kan skreddersys i form av ulike deksler til senterhøyttaleren. Du kan velge mellom aluminium eller stofftrekk i ulike farger. (Foto: Bang & Olufsen)

 

BeoVision Eclipse blir tilgjengelig hos B&O forhandlere i September.

Veil. priser:

BeoVision Eclipse 55″ (inkl. BeoRemote One, Fabric speaker cover, Manual Wall bracket):84.690 kr

BeoVision Eclipse 65” (inkl. BeoRemote One, Fabric speaker cover, Manual Wall bracket): 117.690 kr

Les også: Beolab 50 – ny høyttaler fra Bang & Olufsen

Les også: Test av Beolab 90 høyttalere

Bang & Olufsen

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Her er artiklene du leste mest i 2023

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

Scroll to Top