Ny 65″ OLED fra Philips

Endelig kommer Philips med en større 65" OLED-modell!

Skrevet av / 01.09.17 - 08:23
Ny 65″ OLED fra Philips

Philips lanserer sin første 65″ OLED TV under IFA-messen i Berlin. Det nye flaggskipet fra Philips kombinerer den nyeste OLED-teknologien med tresidig Ambilight, med en kraftig P5 bildeprosessor til å drive det hele. Toppmodellen har i tillegg fått et kraftig 6.1 lydsystem integrert i stativet.

65″ OLED
Vi har allerede erfart fra testen av lillebror 55POS9002 at OLED med Ambilight kan by på en heftig bildeopplevelse! Nå kommer det altså en større modell for oss som synes 55″ blir lit for dagligsdags. OLED-skjermen er slank og lekker, og har allerede vunnet en Red Dot Design Award for sitt utseende.

OLED-skjermen gjør det mulig å reprodusere perfekt svart på skjermen. Den nye 9-serien skal også kunne levere en formidabel lysstyrke – opptil 900 nits i følge spesifikasjonene. Det lover godt for kontrastrike bildeopplevelser av de nye HDR-filmene. Vi synes 900 nits høres noe optimistisk ut for en OLED, men gleder oss til å teste!

Philips 65
Den kraftige P5 prosessoren står for alt av bildebehandling.

Hjertet i den nye Philips-skjermen er den meget kraftige P5-bildeprosessoren som tar seg av alt av bildebehandling (skarphet, kontrast, oppskalering, bevegelser, støyreduksjon o.l). Den er 25% kraftigere enn forgjengerne og skal ha null problemer med å håndtere høyoppløst 4K-video med High Dynamic Range mens den retter opp «støy og andre feil».

Philips 65
OLED med Ambilight blir ikke mindre heftig i 65″ format.

Den tresidige Ambilight-teknologien sitter integrert i den ultratynne rammen til TVen, mens en 60 W 6.1 «lydplanke» er integrert i sokkelen.

Philips-skjermen er i likhet med tidligere modeller basert på Android operativsystemet, og gir tilgang til et vell av apper og tjenester i Google Play butikken. Nytt på denne modellen er støtte for Google Assistant stemmestyring.

Vi må trolig vente til årrskiftet før Philips 65″ i 9-serien lander i butikkene, og det er ennå ukjent hva den vil koste. Dog lover Philips at den skal være meget konkurransedyktig!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top