IFA 2017

Takket være Google Assistant innebygd.
Annonse
Annonse
forfatter

Tiden har kommet når hjemmet skal bli smart, og for å sy det hele sammen trenger man en digital hjerne som forstår alle de ulike språkene til de mange smarte enhetene som er tilkoblet. Google Assistant ønsker å være den hjernen. Det vil si, Google vil at produsenter av smarte enheter skal tale Google Assistants språk. Det er det stadig flere som gjør, og Google Assistant er nå en stor konkurrent til Amazons tilsvarende system Alexa. Som blant annet er innebygd i Amazons egen smarthøyttaler Echo. Panasonic ønsker å gi Echo konkurranse, med smarthøyttaleren SC-GA10.

Test av smarte produkter: Gjør hjemmet smartere

I likhet med Amazon Echo kan du snakke til Panasonic SC-GA10 for å få den til å spille favorittmusikken din. Alle Google Assistants stemmestyrte funksjoner er implementert i høyttaleren, som betyr at du med din egen stemme kan få den til å spille musikk fra Spotify, Google Play Music og internettradio med Tune-in. Panasonic lover oss en fyldig og stødig bassgjengivelse til tross for kompakte mål, takket være et 8 cm basselement med dobbel talespole, ventilert med bassrefleksport. To diskantelementer spiller i hver sin retning, for å gi 180 graders spredning for en større og luftigere lydgjengivelse.

Den minimalistiske designen burde dessuten gjøre at høyttaleren blander seg inn i omgivelsene, nærmest uansett hvordan hjemmet ellers er dekorert.

Flere smarte funksjoner

Med enkel stemmestyring kan Panasonic SC-GA10 strømme musikk, svare på spørsmål om været og dessuten kontrollere andre smartenheter i hjemmet. For eksempel kan Philips Hue smartbelysning styres direkte fra Panasonic-høyttaleren. Siden den er styrt med Google Assistant, kan selvsagt TV-er og høyttalere med Chromecast integrert også styres av Panasonic SC-GA10.

Styr SC-GA10 med mobilen

Dersom du ikke vil bruke stemmen med styre høyttaleren på vanlig vis, kan du bruke Panasonics nye Music Control App, og med denne kan du pare to høyttalere sammen til å spille i stereo og dermed få et enda større lydbilde. Med Party Mode kan flere SC-GA10 høyttalere spille samme musikk i flere rom om gangen, dette gjelder også for lydkilder som er koblet til med Bluetooth eller vanlig analog kabel (AUX).

Men mest sentralt er altså stemmestyringen. Google Assistant snakker ennå ikke norsk, det betyr at du inntil videre må snakke til Panasonic-høyttaleren på engelsk.

Vi vet ikke pris eller lanseringsdato.

panasonic.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter