Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Strømmeforsterkere fra Electrocompaniet

Nå kan du få trådløs musikkstrømming innebygget i forsterkeren, eller kjøpe en separat til høyttalerne på kjøkkenet.

Skrevet av / 05.05.16 - 14:05
Strømmeforsterkere fra Electrocompaniet

Electrocompaniet har utviklet sin egen strømmeplattform, og ruller den ut i en rekke nye produkter. Som den kommende ECI 6DX, en integrert 125 w forsterker basert på ECI 6D, bare med trådløs strømming integrert. Den er på vei ut i butikkene nå, til en estimert pris på 35.000 kr.

Den velkjente ECI 6D og DS-utgaven med digitalomvandler og strømming, vil fortsatt være tilgjengelig, med DX-utgaven som det foreløpige flaggskipet blant deres integrerte forsterkere.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Lasse Svendsen)

Som man kan se, har DX-utgaven både analoge og digitale innganger som DS-modellen, men i tillegg har den ethernet, USB og Wifi for kablet eller trådløs strømming.

De som nå banner over at de kjøpte en ECI 6D eller 6DS, kan ta det helt med ro. Electrocompaniet tilbyr nemlig en oppgradering til DX-versjon til eiere av de tidligere modellen. I følge Electrocompaniet, behøver man bare ta kontakt med nærmeste forhandler, så ordner de resten mot en liten slump med penger.

Foruten den trådløse ECI 6DX, slipper de også en strømmeforsterker, rettere sagt tre stykker.

Den kalles Rena og ser ut som en fancy Mac Mini, og finnes i tre konfigurasjoner. Kun som strømmemodul, strømmemodul med lyd via HDMI-kontaktene (tre inn, en ut) og strømmemodul med HDMI og forsterker innebygget.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Lasse Svendsen)

Prisene starter på drøye 3000 kr for den enkleste utgaven av Rena, og ender i overkant av 5000 kr for SHA-1 på bildet over, med forsterker innebygget.

Med en slik kan man strømme fra Tidal eller Electrocompaniets egen app, til et lite anlegg med høyttalere og en SHA-1 tilkoblet, hvor som helst i huset.

I løpet av sommeren oppgraderes programvaren i alle strømmeproduktene fra Electrocompaniet, med party mode, slik at man kan strømme musikk samtidig til flere rom.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top