Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Slik lyder jubileumsmodellen fra Beyerdynamic

En prøvelytting på Beyerdynamics nye jubileumsutgave av hodetelefonene T90, ga absolutt mersmak.

Skrevet av / 22.05.14 - 09:30
Slik lyder jubileumsmodellen fra Beyerdynamic

De koster ikke all verden heller, skjønt alt er relativt, med 599 Euro er mindre enn feks Sennheiser forlanger for HD800 som er en av de beste hodetelefonene vi har testet.

Les testen av den rimeligere T70 her.

Mye tyder på at T90 Jubilee stiller i samme klasse som HD800, for en prøvelytting sammen med Beyerdynamics nye A2 hodetelefonforsterker, var en øreåpner av de sjeldne.

Lydbildet var fenomenalt luftig og åpent, med perfekt fokusert detaljdefinisjon og lynrask dynamisk kontrast.

Opptak som var gjort med så kalt binaural mikrofonoppsett, som ser ut som et hode med mikrofoner der ørene er, ga et skremmende livaktig tredimensjonalt lydbilde. Noe som er uhyre vanskelig å få til på hodetelefoner.

Når man kjøper et av de 1000 parene av T90 Jubilee som blir laget, får man med en CD fra Chesky Records med nettopp slike opptak. Den inneholder ulike typer musikk fra rytmisk funk til  Mozart og Bach, pluss demospor som demonstrerer hvordan teknikken virker.

beyerdynamicamp-A2

De åpne hodetelefonene bruker Beyers Tesla-teknikk som er et magnetoppheng med høyere effektivitet, for å oppnå optimal kontroll over det fjærlette membranet i de åpne øreklokkene.

T90 er ikke toppmodellen til Beyerdynamic, den heter T1 og den leser du om her.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top