Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Messebilder fra Soundsociety 2024

Den årlige Soundsociety-messen var flyttet til København, og det var fullt hus i de mer enn 30 demorommene hele helgen.

Skrevet av / 05.03.24 - 16:34
Messebilder fra Soundsociety 2024

Helgens Soundsociety hi-fi-messe var den sjette i rekken. Men det var første gang den ble arrangert i København. I år hadde arrangøren Bülow:Steensen valgt å flytte messen fra hjembyen Aarhus til hovedstaden.

Gjennom lørdagen og søndagen tok i alt 1500 besøkende turen til Hotel Scandic Sluseholmen for å se hi-fi i den tyngre enden av skalaen.

Selv om dette er litt færre enn de 2000 som besøkte fjorårets messe i Aarhus, er Maria Kavitha Frish Ramussen fra Bülow:Steensen fornøyd. Og hun forteller at også utstillerne har vært svært fornøyde.

For selv om besøkstallene ikke satte nye rekorder, var de fleste demorommene stappfulle gjennom hele helgen. Og i de mest populære rommene måtte de besøkende stå i kø for å få plass til neste demo.

Og så var messen åpen! (Foto: John Alex Hvidlykke)

Hi-fi i millionklassen

1. Audiovector - MLAS 6. PS Audio 2. Audio Group Denmark 3. DALI 6. Hi End Studio NO 6b Hi End Studio NO 4. Lyngdrof 4B Lyngdorf
<
>
Dyrt, men herlig! Audiovector R6 Arreté, Mark Levinson og Kalista. CD-spilleren var den dyreste komponenten. Den kostet godt over en halv million kroner! (Foto: John Alex Hvidlykke)
13. Gato Audio 9. Lydbutikken 8. Inventum 7. Audio Aktøren 14. Headfreaks 12 Emotiva 12B Emotiva 11. Ren Vinyl
<
>
Det er vanskelig å få god lyd i små møterom. Gato Audio hadde løst problemet ved å spille diagonalt. Det fungerte overraskende bra. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Tre festsaler med hi-fi

Hotellet var utformet noe annerledes enn Hotel Royal i Aarhus, som er det sedvanlige vertskapet for arrangementet. Som konferansehotell hadde Scandic Slusesholmen flere møterom og tre store festsaler i første etasje som ga rom for store utstillinger. Den korte avstanden mellom rommene gjorde imidlertid at når kraften i de tyngste systemene ble sluppet løs, kunne det høres flere rom unna.

15. TopSound Dynaudio SAS_Septon2 15. Canvas SAS_Septon1 16 Custom Audio2 16 Custom Audio1
<
>
I stedet for å prøve å spille opp den store salen med ett stort system, satte SAS Audio og Septon opp flere separate systemer. Her med Rotel Michi-elektronikk og de ville Elac Concentro M-høyttalerne. (Foto: John Alex Hvidlykke)

De mer intime utstillingene

Noen av de vanlige hotellrommene i de fire andre etasjene var også i bruk. Akustikken var ikke like god som i de store salene, men det var trangt om plassen mange steder.

457 KT Radio 254 Arcam-audiovector 252 PS Audio 555 Medlyd 1 555 Medlyd 2 552 Audio Note
<
>
Audio Consult / Audio Note hadde et bittelite rom. Men heldigvis var anlegget kompakt. Den integrerte Cobra-forsterkeren leverer 25 W i klasse A. (Foto: John Alex Hvidlykke).
452. JBL 352 Saxx-totem 454 JBL Classic
<
>
Mer klassisk enn dette blir det ikke: JBL L-100 Classic og tilhørende elektronikk i et vintage-design med røtter i 60- og 70-tallet (Foto: John Alex Hvidlykke).

København, Aarhus eller Odense neste gang?

Etter denne helgen er det ingen tvil om at det også blir en Soundsociety-messe neste år. Men arrangørene har ikke tatt noen endelig beslutning om hvor den skal finne sted. Blir det København igjen? Skal den tilbake til Aarhus? Eller kanskje til Odense?

Disse to herrene hadde reist fra Yding i Midtjylland og sjekket inn på hotellet på fredag. Det er jo litt langt, men så får man også en helg ut av det. (Foto: John Alex Hvidlykke)

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Lyd & Bilde
Scroll to Top