Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Tetter hullene i Scansonic L-serien

Den prisgunstige Scansonic L-serien får nye medlemmer. Nå kan du fylle hele stua med klangfylt lyd, enten du er ute etter stereo eller hjemmekino.

Skrevet av / 20.12.23 - 11:23
Tetter hullene i Scansonic L-serien

Høyttalerne i Scansonic L-serien er laget for å gi best mulig lydkvalitet for en meget spiselig penge. Dette fra et selskap som også står bak noen av de dyreste høyttalerne vi vet om, nemlig Raidho.

Allerede hadde L-serien tre gulvmodeller på menyen, i tillegg til noen kompaktmodeller, en snerten senterhøyttaler og en 8″ subwoofer. De nye høyttalerne i serien fyller behovene til de som ønsker større høyttalere.

Det dreier seg om den kraftige, gulvstående L-20, den tilhørende aktive L-12 SUB-subwooferen og den kapable, men fortsatt temmelig kompakte, L-10 senterhøyttaleren.

Scansonic L-20
Foto: Scansonic

Scansonic L-20: Fyller rommet

Den høyreiste L-20 tar sin plass, men skal til gjengjeld levere fyldig, dynamisk lyd ned til 35 Hz – uten subwoofer. Her får du hele tre 6,5″ basselementer i tillegg til dedikert mellomtone og diskant. Alt kontrollert av et 3-veis delefilter.

Les også Scansonic M-6​ Det som i utgangspunktet er en lekker høyttaler lider av tam lyd.​

Resultatet, skal vi tro Scansonic selv, er en storvokst lydopplevelse, enten du spiller musikk eller nyter filmer. Den nøytrale gjengivelsen skal egne seg like godt til musikkentusiaster som til filmfans.

Scansonic L-12
Foto: Scansonic

Scansonic L-12 SUB: Mer basstrøkk

Mangler det litt trøkk i lyden? Her kommer L-12 SUB med sitt 30 cm basselement. Med en bass som strekker seg helt ned til 25 Hz.

Der hvor andre produsenter bruker en billig Klasse D-forsterker i sine subwoofere for størst mulig effekt til lavest mulig pris, sverger Scansonic til Klasse AB-forsterkning. Lyden er såpass mye bedre, mener de, at de ikke vil ta den enkleste veien til lydtrykket.

L-12 SUB skal med sin lange slaglengde og 200 watt RMS gi kontrollert og presis bass, som kompletterer resten av frekvensområdet til L-20. MDF-kabinettet har fått en ekstra 15 mm frontplate for å redusere uønskede vibrasjoner og resonanser.

Scansonic L-10
Foto: Scansonic

Scansonic L-10: Diskret senterstemme

Skal du bygge et surroundanlegg, trenger du en god senterhøyttaler. Scansonic L-10 er laget for å passe sømløst inn blant de øvrige L-modellene, med samme 1″ diskant og med to 5,25″ mellomtonebasser. I motsetning til den mer kompakte L-6, som bruker to 4,5-tommere.

Utformingen til L-10 er kompakt nok til å kunne plasseres under tv-skjermen, men med nok indre volum til å fungere i større hjemmekinooppsett. Her legges det vekt på klare dialoger og effekter, og designen matcher selvsagt resten av serien.

Scansonic L-20, L12 SUB og L-10: Priser og tilgjengelighet

Produktene er på lager nå, og prisene i euro er som følger:

  • Scansonic L-20  1995 EUR / par
  • Scansonic L-12 SUB  1350 EUR / stk
  • Scansonic L-10  450 EUR / stk

Mer info: scansonichd.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Høyttaler fra 1979 i ny utgave

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Lyd & Bilde
Scroll to Top