Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Endelig god lyd i restauranter og butikker

Lei av dårlig musikk og dårlig lyd i butikken? Spottune kan hjelpe med det siste problemet.

Skrevet av / 22.06.21 - 10:55
Endelig god lyd i restauranter og butikker

Danske Spottune ønsker å «revolusjonere lydopplevelsen i detaljhandel-, restaurant- og kontorbransjen». I så fall kommer det ikke et øyeblikk for tidlig.

Dårlig lyd ødelegger shoppingen

Noen elsker shopping, andre hater det. Hvis du er blant de som misliker det, så er det ikke sikkert det bare er på grunn av den unødvendige teppeslitingen gjennom en halv dag før du finner deg noe. Det kan også være at du ubevisst kjenner på stress av musikken som spilles i butikkene. Som liksom skal invitere deg inn, men som i stedet har motsatt hensikt. At musikken som regel er dårlig, er én ting. Hver sin smak der. Men når den i tillegg låter så inn i granskauen dårlig, har man slettes ikke lyst til å oppholde seg lenge i butikken.

Bad sound at the mall
Blir du sliten av å handle i butikker med dårlig lyd? Du er ikke alene. Foto: Billionphotos.com

Den avslappede atmosfæren som butikkene forsøker å skape, forstyrres av dårlig lydkvalitet og signalbrudd. Samtidig kan det være komplisert å sette opp nye høyttalere og få lydsystemet til å fungere korrekt.

Det samme gjelder på restaurant, i bar – eller andre steder i offentligheten hvor eierne tror det bare er å installere noe billig ræl og tro folk ikke merker det. Selv om du ikke er spesielt hi-fi-interessert, vil du reagere på dårlig lyd.

Det er – i et nøtteskall – premisset for danske Spottune Enterprise Solution.

Spottune Overview
Danske Spottune har laget en kolleksjon høyttalere som alle stråler 360 grader, og vi loves god og superstabil lyd. Foto: Spottune

Superstabil 360 graders lyd

Løsningen fra Spottune heter Spottune Enterprise Solution. Det er et høyttalersystem som spiller 360 grader rundt, så alle kan nyte lik lyd i alle retninger.

Videre benyttes en ny, trådløs kringkastingsteknologi kalt Audio BroadCasting Digital technology, eller ABCD. Denne skal garantere stabil lyd, uten avbrudd. Den er dessuten immun mot WiFi-støy. Det betyr at man ikke trenger å ta hensyn til hvor alle noder og routere i et mesh-nettverk er plassert, siden de opererer på en helt annen frekvens. Kunders mobiltelefoner med Bluetooth og WiFi vil heller ikke gå utover stabiliteten.

– Det hele startet da jeg møtte flere butikksjefer som var så misfornøyde med sine nåværende lydsystemer at de hadde slått av de trådløse forbindelsene på grunn av avbrudd. Vi har løst dette problemet ved å gå vekk fra alminnelig wi-fi-dataoverføring og utvikle en lydoptimalisert trådløs overføringsteknologi, sier Søren Louis Pedersen, oppfinner og administrerende direktør i Spottune.

Mens andre trådløse lydsystemer hovedsakelig er utviklet for hjemmenettverk med lite nettverksinterferens, er den nye trådløse Spottune-løsningen designet for å fungere uten avbrudd i store områder med flere motstridende nettverk og andre eksterne forstyrrelser.

Les også Vinylsalget skjøt fart i 2020 Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.

Nettskybasert

Systemet styres sentralt via nettskyen. Det betyr at man kan kontrollere lydopplevelsen på tvers av alle virksomhetens avdelinger fra en sentral hub.

Det betyr for eksempel at en hotellkjede kan spille den samme spillelisten samtidig i alle hoteller. Som også får oss til å se for oss muligheten for å hyre en artist eller et band til å spille en live-konsert, som så kringkastes direkte til alle hoteller samtidig. Dermed kan gjester få noe ekstra under oppholdet. Hva vet vi.

Spottune Omni CORD Spottune Omni TRACK Spottune Omni RECESSED
<
>
Spottune Omni CORD monteres på skinne og henger. Finnes i fargene hvitt, grått eller sort. Foto: Spottune

Fakta om Spottune høyttalere

Det finnes flere høyttalermodeller i Spottune Omni-serien, ut ifra om du ønsker takmontering, lysskinnemontering eller hengefeste. Lydmessig deler alle samme egenskaper. Blant annet oppgitt med frekvensnivå 50 Hz – 15 kHz, og innebygd Klasse D-forsterker på 50 watt.

Subwooferen, ved navn Spottune SUB, er en slank sak, bare 20 cm høy, med en innebygd 10-tommer montert på undersiden. Den har lang slaglengde og 200 watt forsterkerkraft. Den dekker frekvensregisteret helt ned til 20 Hz.

Spottune SUB
Den slanke Spottune SUB har en 10-tommers bass på undersiden. Foto: Spottune

Selve avspilleren, Spottune STREAM, støtter de fleste lydformater og har innebygd Spotify Connect. Den har en rekkevidde på 50-100 meter, og flere kan trådløst seriekobles for å dekke et større område.

Alle høyttalerne kommer i fargene hvitt, svart eller grått.

Spottune STREAM
Spottune STREAM har innebygd Spotify Connect og støtter omtrent hva det skal være av musikkfiler på server. Foto: Spottune

Brukes av dansk møbelkjede

Blant Spottunes kunder finner vi den danske møbelkjeden Bolia, med 65 butikker fordelt på Skandinavia og Europa. De er nå i gang med å installere Spottune i alle sine europeiske butikker.

Kanskje vi skal gå på litt møbelshopping, og høre på litt lyd?

Priser og tilgjengelighet

Spottune Omni høyttalere har priser fra 5.600 til 6.600 kroner avhengig av festeanordning. Spottune SUB koster 9.300 kroner, mens Spottune STREAM ligger på hyggelige 6.500 kroner. Tilgjengelig nå.

Mer info: spottune.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top