Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sonus faber Duetto trådløse høyttalere

Trådløs, aktiv, HDMI, og alt i stereo.

Skrevet av / 13.10.23 - 12:00
Sonus faber Duetto trådløse høyttalere

Disse har vi sett og hørt, men ikke kunnet snakke om på et halvt år. Nå er Sonus faber Duetto endelig her, og de er Sonus fabers første trådløse stereohøyttalere.

Høyttalerne er ganske små og smetter lett inn i en bokhylle, men leverer en temmelig potent dynamikk, med forbløffende god vekt i bassen størrelsen tatt i betraktning.

Duetto er Sonus fabers alternativ til høyttalere som Dynaudio Focus 10, KEF LS50 Wireless II og Bowers & Wilkins Formation Duo.

Les også Lydkvalitet hinsides alt annet vi har hørt fra slike høyttalere Vi har blitt imponert av trådløse høyttalere før, men B&W Formation Duo er det første høyttalerparet til å ta oss til himmelen.

Her får man et kompakt og trådløst par, med alt innebygget. De har både Bluetooth Aptx HD og Wifi, men også fysiske tilkoblinger i form av HDMI inn, optisk digital inngang, Ethernet, og en analog inngang som også kan brukes med platespiller. Den ene utgangen her er til en ekstern subwoofer, og ikke til å koble høyttalerne sammen. Det foregår nemlig trådløst.

Med HDMI kan man koble tv-lyden til et par Duetto. Foto: Sonus faber

Livio Cucuzza, Sonus fabers sjefsdesigner, sier i en pressemelding at Duetto forener 40 år med høyttalerkonstruksjon og italiensk design, med moderne teknologi og strømming.

Høyttalerne, som måler 342 x 210 x 272 mm, og veier 6,8 kilo, kan settes på stativer som er laget spesielt for Duettos lutt-formede kabinetter.

På undersiden av den ene høyttaleren finner man alle inn- og utganger. Foto: Sonus faber

Duetto støtter Airplay, Chromecast, Spotify, Tidal connect, Qobuz, og er Roon Ready. Signalbehandlingen foregår med digitalprosessorer fra ESS og AKM.

Lyden og valg av inngang, kan styres fra det skinntrukne Senseo berøringspanelet på tppen av den ene høyttaleren. Men den kan også styres med fjernkontroll, eller fra samme app som brukes med Sonus faber Omnia. Der kan man også gjøre tilpassede innstillinger av lyden, og velge sine egne preferanser.

Duetto på de tilpassede stativene. Foto: Sonus faber

Den trådløse kommunikasjonen mellom høyttalerne, foregår med ultrabredbåndsteknologi, for å unngå forsinkelse eller bortfall av lyd mellom høyttalerne. Kabinettene er formet i ett stykke, med elektronikken på en modul bak. Som man ser av bildene, kan man velge mellom sorte eller valnøttfinerte høyttalere. Det finnes også et par tilpassede stativer til Duetto.

SONUS FABER_DUETTO_6152 SONUS FABER_DUETTO_6148 SONUS FABER_DUETTO_6028 SONUS FABER_DUETTO_6022
<
>
Foto: Sonus faber

De små toveis høyttalerne bruker en 13,3 cm bass/mellomtone, med Sonus fabers papirfibermembran, og en neodymium-magnet bak som fores med hele 250 W effekt fra en klasse D forsterkermodul.

Diskantelementet er 19 mm og har en vevet domemembran i silke, med Sonus fabers waveguide, en kort trakt som skal gi uniform spredning og bedre respons på siden av elementets akse. Her er det 100 W klasse AB-effekt til rådighet, og høyttalerne har et oppgitt frekvensområde fra 37 til 30.000 Hz. Delefrekvensen er oppgitt til 1900 Hz.

Sonus faber Duetto er ikke i butikkene før i november, priset til 4000 Euro per par, tett på 50.000 kroner her hjemme, mens stativene er priset til 750 Euro per par. 

Les også Sonus faber Omnia er lydplanken du ikke har sett maken til Med AirPlay, HDMI og platespillerinngang, har Omnia alt man trenger.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top