Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sonus faber Omnia: Trådløs bordhøyttaler

Med AirPlay, HDMI og platespillerinngang, har Omnia alt man trenger.

Skrevet av / 22.02.22 - 15:32
Sonus faber Omnia: Trådløs bordhøyttaler

Du finner dem overalt. Små, store, flate, lange. Trådløse høyttalere kommer i alle varianter, og lydplankene som også kan kobles til tv-en, er også trådløse. Med andre ord trenger man ikke noe mer enn en trådløs lydplanke, for å få lyd i hjemmet.

Med mindre man er over snittet opptatt av lydkvalitet og ikke vil ha en lang lydplanke i grå plast liggende på tv-benken i stuen.

Omtrent sånn tror jeg Livio Cucuzza tenkte, da han designet Sonus faber Omnia.

Som er en alt-i-ett, trådløs høyttaler, som også kan fungere som lydplanke.

OMNIA WG 1
OMNIA grafittgrå og valnøtt. Foto: Produsenten.

– For meg representer Omnia en reise i Sonus faber’s omfattende historie, bare i to ganger hastigheten, sier Sonus faber’s sjefsdesigner, Livio Cucuzza.

– I alle prosjekter, er det min jobb å fortelle selskapets historie – og med Omnia er oppdraget det samme. Prosessen var bare raskere og gikk mer i dybden. I en ny, mer tilgjengelig kategori, vil Omnia tilby en smak av Sonus faber’s 40-år lange historie til tusenvis av nye mennesker. Ambisiøst selvsagt, men også tilfredsstillende.

AirPlay 2 og Chromecast innebygget

OMNIA TV 1
Omnia har HDMI og fungerer fint som lydplanke.
Foto: Produsenten.

Den trådløse Omnia har inngang for en analog lydkilde, eller en platespiller med MM-pickup, men også HDMI med lydretur sånn at man kan bruke tv-fjernkontrollen til å styre volumet. Den har også Bluetooth AptX HD, Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect, Tidal Connect, og den støtter Roon.

Sonus faber sier at høyttaleren er i stand til å oppnå et lydtrykk på 108 desibel, som er mye for en bordhøyttaler, og det oppgitte frekvensområdet er 30 hz til 25000 hz.

OMNIA KITCHEN 1
Omnia har en slank profil. Foto: Produsenten.

Under trefineren sitter en 6,5-tommers subwoofer med aluminiumsmembran, to 3-tommers mellomtoneelementer med papirfibermembraner, to 1,75-tommers elementer med cellusosemembraner, og to 0,75-tommers diskanter.

De drives av til sammen 490 w effekt, og bruker Sonus fabers Crescendo-teknologi for optimal signalprosessering til de to 1,75» elementene på sidene.

OMNIA 3 4 1 OMNIA SIDE W
<
>
Omnia skrå. Foto: Produsenten.

Omnia måler 13 x 65 x 2. cm, og vekten er oppgitt til 7,6 kg.

Høyttaleren blir først tilgjengelig i mars i valnøtt, mens den grafittgrå utgaven kommer sommeren 2022.

Prisen er oppgitt til 19.995 kr, uansett farge.

OMNIA PARTY 1 OMNIA KITCHEN 2
<
>
Foto: Produsenten.

 

Les også Steindyrt og rålekkert fra Sonus faber Her er trolig den dyreste trådløse bordhøyttaleren du har sett. Vi har hørt den og lurer på om den klarer å forsvare prisen.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top