Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: UE Boom 2

Musikk i halvlitermål

UE Boom er blitt en klassiker innen små, bærbare Bluetooth-høyttalere. Boom 2 har en tung arv å bære.

Skrevet av / 08.12.15 - 06:00
UE Boom 2
John Hvidlykke

Boom fra Ultimate Ears er en av de mest roste kompakte Bluetooth-høyttalerne på markedet. Den opprinnelige UE Boom kom for to år siden, og ble en hit, takket være en fremragende lyd i en praktisk innpakning til en rimelig pris. Siden er serien blitt utvidet med mindre og større modeller etter samme oppskrift.

Nå har Logitech-eide UE oppdatert modellen, og kommet med en Boom 2. De to modellene ligner så mye på hverandre, at man nesten må ha forstørrelsesglass for å oppdage forskjellene. Det vevde stoffet som er rundt høyttaleren, er blitt litt tettere i veven, men ellers ligner UE Boom 2 sin forgjenger på en prikk. Størrelsen er fortsatt som en halvliterboks, noe som betyr at høyttaleren passer flaskeholderen på sykkelen og i de fleste koppholdere.

UE Boom har sin egen styrings-app (iOS og Android) som kan brukes til oppdatering av firmware, innstilling av equalizer, vekkerur, og til å koble to sammen til et stereosett. Appen oppdateres hyppig, og UE har løpende tilføyd smarte funksjoner.

 

Den er vanntett

En av de få dårlige faktorene vi kunne sette fingeren på i den tidligere testen, var at lydinngangen og mikro-USB-porten til opplading ikke var beskyttet mot vann. Det har man endret på nå. De to inngangene som sitter i bunnen på høyttaleren, er dekket med gummiklaffer slik at vann ikke kan trenge inn. Hele høyttaleren er samtidig gjort helt vann- og støvtett (IP67), så den kan tas med overalt – også under vann, så lenge dybden ikke er mer enn en halv meter.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det har også lykkes å skru lyden litt opp. Den gamle UE Boom leverte et maksimum lydtrykk på 88 dB på en meters avstand, noe som er imponerende. På Boom 2 når lydtrykksmåleren opp på 92 dB før maksimumsgrensen er nådd. Skal man jobbe til det lydtrykket i mer enn to timer, er hørselsvern lovpålagt!

 

Lyden

Det som gjorde forgjengeren til en hit, var en lydkvalitet, spesielt i mellomtonen, som langt overgikk de fleste andre trådløse reisehøyttalere. Den delen er heldigvis bevart. Lyden er fortsatt åpen og veloppløst, og holder til lang mer enn bare å høre radioavisen på kontoret. Dypbass er det naturligvis ikke noe av, og luften i toppen er begrenset. Men alt innenfor de to ytterpunktene er til gjengjeld i orden.

Det er mange konkurrenter, men få er lydmessig så vellykket som UE Boom 2. Om valget faller på den eller Sony SRS-X33, som fikk prisen som årets høyttaler, er til slutt avhengig av om man vil ha reiselyden sin rund eller firkantet. Boom 2 har imidlertid fordel av vedvarende, god support, med hyppige oppdateringer og en fremragende styrings-app.

 

Konklusjon

I et marked hvor butikkhyllene bugner av små, robuste reisehøyttalere, klarer UE Boom 2 å holde sin posisjon. Alle de gode egenskapene fra den første utgaven er intakte, og de ekstra finessene i form av bedre vanntetthet og litt høyere lydstyrke betyr, at den på tross av en forholdsvis høy pris, fortsatt er et av de aller beste bud når musikken skal med på turen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lyd & Bilde mener

Lekker design, kompakt størrelse, og en lyd som faktisk er god nok til at man kan lytte til musikk. Og nå også ved vannkanten. Dypbass og stereo må du lete etter et annet sted. Og prisen er av den stive sorten. Ingen NFC og aptX-støtte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Vi trodde de var dyrere

De låter like godt som de ser ut

Trådløs retrohøyttaler

Sier ikke noe forstyrrende

Bærbart retro-blinkskudd

Topplyd på budsjett

Spilledåsen

Trådløse gullpokaler

Er dette Samsungs «Sonos-killer»?

Klassens beste kompakthøyttaler

Stor lyd – men vi savner noe

Vi tester rimelige lydplanker

Scroll to Top