Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

PSB Passif 50 – ekte retro

Kanadiske PSB feirer sitt 50-års jubileum. Med samme mann bak roret som i alle fem tiår.

Skrevet av / 03.07.22 - 12:35
PSB Passif 50 – ekte retro

At en høyttalerprodusent gjenskaper klassiske modeller fra glemte tider er noe vi ser nok så jevnlig. Bare spør JBL, som har hatt stor suksess med sin Classic-serie med L100 Classic i spissen. Eller Engelske Mission som også gjort det svært bra.

Men kanadiske PSB stikker nok av med prisen for mest autentiske retrohøyttaler. I anledning til selskapets jubileum har de laget en nytolkning av Passif II-modellen fra 1974.

Det er ikke kabinetter i valnøttfinér som imponerer oss mest. Heller ikke de grovt vevde stoffrontene som også oser av nostalgi.

Faktumet er at PSB Passif 50, som den nye høyttaleren heter, er designet av samme mann som sto bak den opprinnelige modellen. Nemlig selskapets sjefingeniør og grunnlegger, Paul Barton, som har stått i spissen for PSB i alle 50 år!

PSB Passif 50 Front 3 4 Pair on Stands Right Grill
PSB Passif 50 er designet av samme mann som lagde den opprinnelige modellen – i 1974. (Foto: PSB)

Høyttaleren ligner virkelig noe som kunne vært bygd i 1972. Inkludert firmalogoen som den unge Paul i sin tid tegnet i en geografitime. Men bak frontstoffet gjemmer det seg mer moderne høyttalerenheter.

Passif 50 er en toveis-høyttaler med 1″ titaniumdiskant med neodymiummagnet og magnetisk olje i svingspolen, en 6,5″ bass/mellomtoneenhet og en 8″ slavebass.

Foreløpig vet vi ingenting om en norsk pris på PSB Passif 50, men den europeiske prisen blir EUR 2999, og den kan kjøpes fra september. Det er ikke presisert i pressemeldingen om prisen er for et par eller pr stk.

PSB er i dag en del av Lenbrook Group, som er mest kjent for NAD.

PSB Passif 50

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top