PSB Passif 50 - ekte retro
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

PSB Passif 50 – ekte retro

Kanadiske PSB feirer sitt 50-års jubileum. Med samme mann bak roret som i alle fem tiår.

forfatter
Publisert 03.07.22 - 12:35

At en høyttalerprodusent gjenskaper klassiske modeller fra glemte tider er noe vi ser nok så jevnlig. Bare spør JBL, som har hatt stor suksess med sin Classic-serie med L100 Classic i spissen. Eller Engelske Mission som også gjort det svært bra.

Men kanadiske PSB stikker nok av med prisen for mest autentiske retrohøyttaler. I anledning til selskapets jubileum har de laget en nytolkning av Passif II-modellen fra 1974.

Det er ikke kabinetter i valnøttfinér som imponerer oss mest. Heller ikke de grovt vevde stoffrontene som også oser av nostalgi.

Faktumet er at PSB Passif 50, som den nye høyttaleren heter, er designet av samme mann som sto bak den opprinnelige modellen. Nemlig selskapets sjefingeniør og grunnlegger, Paul Barton, som har stått i spissen for PSB i alle 50 år!

PSB Passif 50 Front 3 4 Pair on Stands Right Grill
PSB Passif 50 er designet av samme mann som lagde den opprinnelige modellen – i 1974. (Foto: PSB)

Høyttaleren ligner virkelig noe som kunne vært bygd i 1972. Inkludert firmalogoen som den unge Paul i sin tid tegnet i en geografitime. Men bak frontstoffet gjemmer det seg mer moderne høyttalerenheter.

Passif 50 er en toveis-høyttaler med 1″ titaniumdiskant med neodymiummagnet og magnetisk olje i svingspolen, en 6,5″ bass/mellomtoneenhet og en 8″ slavebass.

Foreløpig vet vi ingenting om en norsk pris på PSB Passif 50, men den europeiske prisen blir EUR 2999, og den kan kjøpes fra september. Det er ikke presisert i pressemeldingen om prisen er for et par eller pr stk.

PSB er i dag en del av Lenbrook Group, som er mest kjent for NAD.

PSB Passif 50

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Billig lydplanke imponerer Denons billigste lydplanke med Dolby Atmos har overraskende god lyd.
Nye Boomere fra Ultimate Ears De populære Wonderboom-høyttalerne fra Logitch-eide Ultimate Ears har kommet i sin tredje utgave. Og Hyperboom har fått et ansiktsløft.
Flaggskipserie markerer 50 år for PSB Synchrony-serien markerer 50 år med høyttalerhåndverk. Ikonisk grunnlegger er fortsatt med på laget.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Devialets første lydplanke på testbenken Devialet Dione gir TV-lyden et veritabelt løft, samtidig som den fungerer utmerket til musikk. Men det koster!
Samsungs beste lydplanke på testbenken En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend