TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

PSB Passif 50 – ekte retro

Kanadiske PSB feirer sitt 50-års jubileum. Med samme mann bak roret som i alle fem tiår.

forfatter
Publisert 03.07.22 - 12:35

At en høyttalerprodusent gjenskaper klassiske modeller fra glemte tider er noe vi ser nok så jevnlig. Bare spør JBL, som har hatt stor suksess med sin Classic-serie med L100 Classic i spissen. Eller Engelske Mission som også gjort det svært bra.

Men kanadiske PSB stikker nok av med prisen for mest autentiske retrohøyttaler. I anledning til selskapets jubileum har de laget en nytolkning av Passif II-modellen fra 1974.

Det er ikke kabinetter i valnøttfinér som imponerer oss mest. Heller ikke de grovt vevde stoffrontene som også oser av nostalgi.

Faktumet er at PSB Passif 50, som den nye høyttaleren heter, er designet av samme mann som sto bak den opprinnelige modellen. Nemlig selskapets sjefingeniør og grunnlegger, Paul Barton, som har stått i spissen for PSB i alle 50 år!

PSB Passif 50 Front 3 4 Pair on Stands Right Grill
PSB Passif 50 er designet av samme mann som lagde den opprinnelige modellen – i 1974. (Foto: PSB)

Høyttaleren ligner virkelig noe som kunne vært bygd i 1972. Inkludert firmalogoen som den unge Paul i sin tid tegnet i en geografitime. Men bak frontstoffet gjemmer det seg mer moderne høyttalerenheter.

Passif 50 er en toveis-høyttaler med 1″ titaniumdiskant med neodymiummagnet og magnetisk olje i svingspolen, en 6,5″ bass/mellomtoneenhet og en 8″ slavebass.

Foreløpig vet vi ingenting om en norsk pris på PSB Passif 50, men den europeiske prisen blir EUR 2999, og den kan kjøpes fra september. Det er ikke presisert i pressemeldingen om prisen er for et par eller pr stk.

PSB er i dag en del av Lenbrook Group, som er mest kjent for NAD.

PSB Passif 50

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Marshall Middleton er kraftigere enn andre bærbare Bluetooth-høyttaleren Marshall Middleton har fire høyttalerelementer for å gi en kraftigere og større lyd.
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste høyttaler En av de lekreste high-end-høyttalerne vi vet om har fått sin arvtaker.
lbpluss
HomePod er det nye stereoanlegget Apples HomePod-høyttaler er virkelig engasjerende å lytte til, når den ikke lytter til deg - og en er god, men to er enda bedre.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Komplett stereoanlegg på liten plass Større trådløs JBL-høyttaler.
Følg Lyd & Bilde