Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Mission 770 gjenoppstår – i England

Mission 770 er tilbake. Og det samme er Missions høyttalerproduksjon på engelsk jord.

Skrevet av / 22.03.22 - 13:50
Mission 770 gjenoppstår – i England

En av klassikerne i den engelske høyttalerhistorien, Mission 770, er tilbake. Konstruksjonen stammer opprinnelig fra 1978, men er nå tilbake i produksjon. Og ikke bare det, Mission bygges også på engelsk jord. IAG (Intenational Audio Group), som i dag eier Mission, har valgt å legge produksjonen i Huntingdon i Englang, hvor Mission opprinnelig ble produsert.

IAG hadde allerede i sin utviklingsavdeling Huntingdon, men har nå utvidet med en 800 kvadratmeters høyttalerfabrikk. Mission flyttet for mange år siden produksjonen til Asia for å spare penger. Men i en tid koronanedstengelser, høyre drivstoffpriser og Brexit har det plutselig blitt attraktivt å flytte produksjonen hjem til England.

 

770 Light BG Artistic 22
Mission 770 er en av klassikerne. Og nå kan den kjøpes igjen. (Foto: IAG)

Den gjenskapte Mission 770 ligner sitt 44 år gamle forbilde med 8″ baseenhet med melkefarget polypropylenmembran og 28 mm diskantdome, men er naturligvis oppdatert med moderne komponenter. Kabinettet, som har den velkjente hvite fronten, fås i valnøttfiner og svart. Et stativ er med i prisen, som er 44999 kroner for et par.

Vi kommer tilbake med en test.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

2 hendelser på “Mission 770 gjenoppstår – i England”

    1. John Hvidlykke

      Vi har spurgt IAGs repræsentant, som siger, at der ikke endnu er fundet en norsk forhandler, men at der arbejdes på sagen. I mellemtiden henvises til hifi-freaks.dk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top