Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Polk Audio Magnifi Mini AX får Dolby Atmos og DTS:X

Polk Audio har oppdatert sin populære miniatyr-planke med flere viktige finesser.

Skrevet av / 19.03.22 - 10:00
Polk Audio Magnifi Mini AX får Dolby Atmos og DTS:X

Kompakte lydplanker er i vinden som aldri før: De tar liten plass, men kan gi en massiv forbedring av TV-lyden – og behøver ikke koste en formue. Nå er Polk Audio klar med en ny kandidat: Den superkompakte Magnifi Mini-AX.

Les også Første Atmos-planke fra Polk Signa S4 lover tredimensjonal Atmos-lyd og krystallklare dialoger. Og den blir tilsynelatende billig!

Polk Audio Magnifi Mini AX

Den nye mini-planken fra Polk slekter tydelig på Magnifi Mini som vi har testet tidligere: Vi fant da at denne lille krabaten ga ganske imponerende lyd i forhold til størrelsen.

Arvtageren er relativt lik rent fysisk, bare et par centimeter bredere, og har fått et mer elegant stofftrekk. Den har fått lagt til noen viktige finesser på lydsiden. AX-versjonen legger blant annet til støtte for lydformatene Dolby Atmos og DTS:X. Vi vet av erfaring at disse formatene kan gi et durabelig løft i surround-opplevelsen, med et enda større og mer tredimensjonalt lydbilde.

Polk Audio Magnifi Mini AX
Polk Audio Magnifi Mini AX. (Foto: Produsenten)

Magnifi Mini AX er utstyrt med fem høyttalerelementer, men i likhet med konkurrenten Sonos Beam(Gen 2) har den ingen høyttalere som vender oppover (s.k høydekanaler), men snarere fremover og til siden. Polk hevder imidlertid at de har oppnådd et stort og omsluttende lydbilde. I tillegg til å spille av 3D-lydformatene fra Dolby og DTS, finnes det en egen 3D Audio funksjon som oppskalerer vanlige lydformater til surround.

AX-modellen kommer også med en dedikert trådløs subwoofer: det er denne som tar seg av de dypeste bassfrekvensene, og bidrar til at lydplanken kan lages såpass liten. Bassen kan justeres med BassAdjust, mens en egen VoiceAdjust gjør det mulig å fremheve dialogene. Polk har også inkludert en egen nattmodus, for når du ikke vil forstyrre naboene med for mye bass!

 

polk magnifiminiax complete polk magnifiminiax getmaximum
<
>
MagniFi Mini AX har innebyd Wi-Fi, og støtter blant annet AirPlay 2, Chromecast og Spotify Connect, som gjør det enkelt å bruke lydplanken til musikkavspilling i tillegg til filmlyd.(Foto: Produsenten)

 

Pris og tilgjengelighet

Polk Magnifi Mini AX er akkurat lansert på det globale markedet, og vi regner med at den også dukker opp hos nordiske forhandlere etter hvert. Prisen oppgis til 479 euro eller cirka 5000 kroner – inkludert subwoofer. Polk tilbyr også de trådløse bakhøyttalerne SR2, for 199 euro / ca 2000 kroner, for dem som vil oppgradere til full surround!

Les også Knøttliten lydplanke fra LG LG Eclair lover storslagen surroundlyd fra en superkompakt lydplanke, men klarer ikke å innfri helt.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top