Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny høyttalerserie fra Argon

Fenris er en ny serie av aktive høyttalere fra Argon Audio til TV-en, mobilen eller det lille anlegget. Også til vinylfolket

Skrevet av / 25.01.22 - 12:53
Ny høyttalerserie fra Argon

Argon Audio har imponert oss flere ganger med vellykkede lydprodukter til en god pris. Bl.a. den lille høyttaleren Forte A4, som låt vanvittig bra for prisen. Nå har Forte-serien fått en lillebror, som lover å leve opp til kvaliteten til Forte-serien. Bare enda billigere.

Den nye serien har fått navnet Fenris, og likt som Forte-serien består den av kompakthøyttalerne A4 og A5 (med hhv. 4″ og 5″ bass/mellomtoneelement), samt gulvmodellen A55 (med 5″ bass og 5″ bass/mellomtoneelement).

ARGFENRISA5BK O 1
Fenris A5 (Foto: Argon Audio)

Selv om vi befinner oss i en nokså rimelig prisklasse, så er høyttalerne ekte aktive. Det vil si at hver enhet har sin egen forsterker, som den er koblet direkte til. Delefilteret er elektronisk og digitalt. Forsterkerne er i klasse D, og det er 50 W til bassen og 25 W til diskanten. All elektronikken er innebygd i venstre høyttaler, mens den høyre tilkobles med kabel. Utover trådløs streaming via Bluetooth er det HDMI-inngang for TV-lyd og analog platespillerinngang. Begge deler er forbedringer i forhold til den dyrere Forte-serien.

Argon Audio Fenris A4 koster 3.498 kroner for et par, A5 koster 3.998 kroner, og gulvmodellen Fenris A55 koster 6.998 for paret. Vi har bestilt et par A4 til test.

ARGFENRISA55ASH O 1
Fenris A55. (Foto: Argon Audio)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

5 hendelser på “Ny høyttalerserie fra Argon”

  1. Christian Schmidt

    Argon kom med et model mk2 til forte a4. Jeg har skaffet de meg og er super fornøyd, kan dere teste de?

    1. John Hvidlykke

      Eftersom de eneste forskelle i MK2-serien er HDMI-indgangen og support for nyere aptX-codecs, kommer vi nok ikke til at teste Forte A4 og Forte A55.

  2. Forte har vel også platespilleringang 🙂 Så er vel kun HDMI-en som er ny.
    «…er det HDMI-inngang for TV-lyd og analog platespillerinngang. Begge deler er forbedringer i forhold til den dyrere Forte-serien.»

  3. Hva menes med «ekte aktive»? Enten så er de vel aktive, eller så er de ikke det (= passive) – eller tar jeg feil?

    1. John Hvidlykke

      Der er en nuanceforskel (som også beskrevet i artiklen): For at være helt ægte aktiv skal en højttaler have elektronisk delefilter og en forstærker til hver højttalerenhed. Og de fleste billige højttalere med indbygget elektronik har kun en forstærker pr. kanal – og passivt delefilter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøyttalere som har alt

En liten nyhet i gammel stil

0
Scroll to Top