Nyhet

Ny aktiv toppmodel fra DALI

Aktive trådløse høyttalere trenger ikke å være små. Rubicon 8 C er en high end-gulvmodell som går hele veien.
forfatter

Aktive høyttalere i mellomklassen og økonomiklassen har blitt veldig populære de siste årene. Men den ambisiøse high end-klassen er i stor grad fortsatt forbeholdt gammeldagse passive høyttalere.

Dette har DALI nå forsøkt å utfordre, med en høyttaler som vekker oppsikt både pris- og størrelsesmessig. DALI Rubicon 8 C er en aktiv, trådløs utgave av Rubicon 8, som vi i sin tid kåret til årets beste toppklassehøyttaler.

Les også: Trådløs surroundlyd fra DALI

Konfigurasjonen er den samme som på den passive utgaven, med tre 6,5″ mellomtoneenheter med trefibermembran og DALIs hybriddiskant med 29 mm tekstildome og et bånd. Da alle enhetene har forskjellige, men overlappende arbeidsområder, kaller DALI konstruksjonen et 2½+½+½ veis system!

Den aktive delen består av en 2 x 250 W klasse D-forsterker, maken til den som brukes i Rubicon 6 C, som vi testet i fjor. Hvor resultatet var veldig imponerende.

Likt som DALIs andre aktive høyttalere styres Rubicon 8 C via en Sound Hub, som fungerer som digital forforsterker og kontrollsenter. Hub’en kan styre opptil 10 høyttalere i et surround- og/eller multiromssystem.

DALI Rubicon 8 C koster 86.194 kroner for et sett inklusivt Sound Hub.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.