TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Ny aktiv toppmodel fra DALI

Aktive trådløse høyttalere trenger ikke å være små. Rubicon 8 C er en high end-gulvmodell som går hele veien.

forfatter
Publisert 05.10.21 - 14:29

Aktive høyttalere i mellomklassen og økonomiklassen har blitt veldig populære de siste årene. Men den ambisiøse high end-klassen er i stor grad fortsatt forbeholdt gammeldagse passive høyttalere.

Dette har DALI nå forsøkt å utfordre, med en høyttaler som vekker oppsikt både pris- og størrelsesmessig. DALI Rubicon 8 C er en aktiv, trådløs utgave av Rubicon 8, som vi i sin tid kåret til årets beste toppklassehøyttaler.

Les også: Trådløs surroundlyd fra DALI

Konfigurasjonen er den samme som på den passive utgaven, med tre 6,5″ mellomtoneenheter med trefibermembran og DALIs hybriddiskant med 29 mm tekstildome og et bånd. Da alle enhetene har forskjellige, men overlappende arbeidsområder, kaller DALI konstruksjonen et 2½+½+½ veis system!

Den aktive delen består av en 2 x 250 W klasse D-forsterker, maken til den som brukes i Rubicon 6 C, som vi testet i fjor. Hvor resultatet var veldig imponerende.

Likt som DALIs andre aktive høyttalere styres Rubicon 8 C via en Sound Hub, som fungerer som digital forforsterker og kontrollsenter. Hub’en kan styre opptil 10 høyttalere i et surround- og/eller multiromssystem.

DALI Rubicon 8 C koster 86.194 kroner for et sett inklusivt Sound Hub.

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Disse fikk oss til å måpe De små KEF LSX II er de beste blant trådløse stereohøyttalere i denne prisklassen.
TAD er tilbake med ny høyttale TAD-CR1TX blir ikke akkurat billig.
Engelske Lowther er tilbake med Almira Den nye Almira er Lowthers første høyttaler på 30 år.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend