Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Neat Momentum Jet lover skjulte bassmuskler og ekstrem lydkvalitet

Neat Acoustics lanserer den nye Momentum Jet-serien offisielt denne helgen. Med moderne teknologi lover høyttalerne å ta lytteopplevelsen til nye høyder.

Skrevet av / 21.06.24 - 10:20
Neat Momentum Jet lover skjulte bassmuskler og ekstrem lydkvalitet

Neat Acoustics fra Durham i England har lansert sin nyeste høyttalerserie, Neat Momentum Jet. Disse høyttalerne, som offisielt lanseres på North West Audio Show denne helgen, kommer i to seriøse modeller: stativhøyttaleren Momentum J-S og den gulvstående Momentum J-6.

Med røtter i selskapets flaggskip, nemlig Ultimatum-serien, er Momentum Jet-serien en kombinasjon av avansert teknologi og moderne design. Dette er kompakte høyttalere, som skapt for et lite lytterom, men takket være en spesiell teknologi på innsiden skal de også kunne fylle en stor stue med vellyd.

Foto: Neat Acoustics

EMT diskant og isobarisk bass: Kraft og presisjon

Momentum Jet-serien har kabinetter av MDF, og der hvor Ultimatum-serien bruker en kombinasjon av 25 mm silkedomediskant i kombinasjon med en EMIT superdskant, har Momentum i stedet en “JET” AMT-diskant. “Air Motion Transducer”, som forkortelsen står for, er den karakteristiske trekkspilldiskanten vi kjenner fra andre merker som Elac, AdamAudio, Audiovector og Piega. Blant andre. Denne typen diskant gir ofte et krystallklart og detaljert toppregister, med fabelaktig oppløsning.

Les også XL10: Nytt Ultimatum fra Neat Britiske Neat Acoustics kliner til med en ny langstrakt toppmodell.

Men det er nok bassen som stjeler showet. Det vil si, den som er skjult bak overflaten. Begge modellen benytter nemlig isobarisk bassteknologi. Neat bruker dette i de fleste av sine serier, og det går ut på å plassere to basselementer utenpå hverandre! For hvert basselement du ser, sitter det altså et usynlig i bakkant.

De to elementene er elektrisk koblet slik at de beveger seg i takt. Dette skaper et konstant lufttrykk mellom dem, som bidrar til å redusere den effektive massen som må beveges av hvert element. Resultatet er en dypere og bedre kontrollert bass. Du får med andre ord skjulte bassmuskler som gir kraftigere lyd uten å måtte øke størrelsen på kabinettet.

Neat-momentum-jet-hifi-news-june-2024-14-resized
Foto: Neat Acoustics

Neat Momentum J-S: Kompakt kraftpakke

Momentum J-S er en stativhøyttaler som lover å ta lydkvalitet til et nytt nivå. Den kompakte høyttaleren har fått teknologi nedarvet fra den dyreste stativhøyttaleren Ultimatum XLS, og skal levere glimrende lyd i alle romstørrelser. Frontplaten, koblet til kabinettet med en polyetylenmembran, huser både diskanten og en 170 mm mellomtonebass. Bak dette igjen sitter et identisk høyttalerelement i isobarisk konfigurasjon, for en mer presis, kontrollert og utstrakt bass. Denne skal strekke seg helt ned til 22 Hz i et vanlig rom, faktisk det samme som gulvhøyttaleren J-6, bare ikke forvent samme slagkraft.

Les også Neat Momentum i4 Det som ser ut som en sedvanlig, enkel, toveis gulvhøyttaler, er utstyrt med usynlig ”turbokraft”. Forutsatt at den får skikkelig elektronikk, leverer den glimrende dypbass og til dels fantastiske musikkopplevelser.

Bassporten bak resonerer i snevert frekvensområde, for minst mulig turbulens. Vi loves også premium komponenter i delefilteret, slik at J-S til syvende og sist skal kombinere kraft og finesse på en eksepsjonell måte.

Neat-momentum-jet-hifi-news-june-2024-Jet-6-resized
Foto: Neat Acoustics

Neat Momentum J-6: Gulvhøyttaler med skjulte krefter

Momentum J-6 er en kompakt gulvhøyttaler, med teknologi arvet fra Ultimatum XL6. Med et 2,5-veis prinsipp som kombinerer en AMT-diskant og Neats egen “R3” mellomtonebass, går Neat langt i å love fantastisk lyd.

Det kan se ut som om høyttaleren kun har den ene mellomtonebassen, men sannheten er at det også sitter ikke ett, men to nedovervendte 170 mm basselementer, isobarisk plassert utenpå hverandre, i bunnen av kabinettet.

Her får du med andre ord en høyttaler hvor vi forventer en langt mer kapabel bass enn den kompakte størrelsen ellers skulle tilsi.

Med Ultimatum-sokkel for best mulig stabilitet og et påkostet delefilter, lover J-6 å kombinere kraft, presisjon og eleganse.

Neat-momentum-jet-hifi-news-june-2024-13-resized
Foto: Neat Acoustics

Neat Momentum Jet: Priser og tilgjengelighet

Momentum-høyttalerne vil være tilgjengelige på markedet fra september 2024. Prisene er satt til 4995 GBP for den minst Momentum J-S, og 9995 GBP for den gulvstående Momentum J-6. Vi regner med du kan gange prisene med rundt 15 for å få norsk pris med mva.

Mer info: neatacoustics.com

Norsk distributør er Nordic Sound Design

Fakta: Neat Momentum J-S

 • Type: 2-veis, isobarisk bassrefleks
 • Dimensjoner (H x B x D): 370 x 220 x 270 mm
 • Vekt: 11 kg / stk
 • Følsomhet: 86 dB/1 watt (2.83v/1m)
 • Frekvensrespons: 22 Hz – 22 kHz i gjennomsnittlig rom
 • Anbefalt forsterkereffekt: 25-200 watt
 • Impedans: 8 ohm (min. 5 ohm)

Fakta: Neat Momentum J-6

 • Type: 2.5-veis, isobarisk bassrefleks
 • Dimensjoner (h/b/d): 1050/220/230 mm
 • Vekt: 23 kg per enhet (forsendelsesvekt: 54 kg per par)
 • Følsomhet: 86 dB/1 watt (2.83v/1m)
 • Frekvensrespons: 22 Hz – 22 kHz (romgjennomsnitt for stereo par)
 • Anbefalt forsterkereffekt: 25 til 200 watt
 • Impedans: 8 ohm (min. 5 ohm)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Pillen som virker på humøret

Legendarisk gitarforsterker får nytt liv

Boom for alltid

Ekstrem lydplanke fra Steinway Lyngdorf

Skjulte bassmuskler fra Neat

Vi får vann i munnen av franske høyttalere

Både kunst og høyttaler i ett fra B&O

Se den villeste JBL-samlingen i verden

Superdiskanten er kronen på verket

Se hvilken høyttaler som er tilbake!

En ny stjerne på høyttalerhimmelen

Jordskjelv i stua!

Scroll to Top