SNIKTITT: Denon Home 250

Vi har prøvekjørt Denons nye multiromshøyttalere!
Annonse
Annonse
forfatter

Denon har tidligere hatt stor suksess med multirom-systemet HEOS, som er utviklet i samarbeid med Marantz. HEOS har vært en direkte Sonos-konkurrent, med både trådløse høyttalere, forsterkere og musikkspillere i familien.

Nå skjerper de  konkurransen ytterligere, med en helt ny høyttalerfamilie under navnet Denon Home!

HEOS-navnet er ikke dødt – det lever videre i bl.a. Denon og Marantz sine receivere – men for fremtiden vil alle høyttalerne altså hete Denon Home.

Denon Home 150, 250 og 350

Denon Home-høyttalerne har et stilrent og nøytralt utseende med myke avrundede hjørner. For- og bakside er dekket av møbelstoff, og toppen er høyglansblank. Betjeningen skjer via touch-knapper på toppen, som lyser opp når hånden nærmer seg panelet.  (Foto: Denon)

De gamle HEOS-høyttalerne hadde utmerket lyd, men kanskje ikke verdens vakreste utseende. Mindre høflige anmeldere kunne ha påstått at HEOS-høyttalerne lignet en krysning mellom en fisk og en håndveske!

De nye høyttalerne fra Denon Home har fått en kraftig ansiktsløfting, og ligner nå mer på Sonos, Bose, EC Living og flere andre konkurrenter. Alt er nå så pent og nobelt at det er vanskelig å forestille seg et hjem hvor høyttalerne ikke passer inn. Og skulle et så strengt hjem finnes, ville ikke jeg bo der!

Annonse

Det er foreløpig presentert tre høyttalere: Denon Home 150, 250 og 350. Den minste modellen er en toveis monohøyttaler med 3,5″ bass og 1″ domediskant. Home 250, som jeg fikk muligheten til å prøve, er en toveis stereomodell med to 4″ basser, slavebass på baksiden og to 20 mm diskantenheter. Toppmodellen, Home 350 er treveis. Her er det valgt et lukket system med to 6,5″ bassenheter, to 50 mm mellomtoner og to 20 mm diskanter. Prisene blir henholdsvis 2.498 kr, 4.998 kroner og 6.998 kr.

Denon Home 250

Denon Home 250 som vi har sjekket ut, er den mellomste modellen i familien. Med et fotavtrykk på 30 x 12 cm passer den fint inn på kjøkkenbordet eller på soverommet. Det loves et frekvensområde fra 47 Hz til 20 kHz, og et maksimalt lydtrykk på akkurat under 97 dB. Selv om Denon ikke informerer oss om detaljer som toleranse og målemetoder, skulle det være både dypt nok og høyt nok. Forsterkeffekten nevnes ikke i pressematerialet, men skulle være «akkurat over 100 watt», fordelt på de fire innebygde klasse D-forsterkerne.

Slik ser innmaten i Denon Home 250 ut. Hvis du ser den på denne måten, spiller du altfor høyt! (Foto: Denon)

Ny styrings-app

Denon Home-høyttalerne får ved lanseringen i januar en ny styrings-app. Den var på prøvetidspunktet ikke klar enda, men det meste av funksjonaliteten skulle svare til den eksisterende HEOS-appen, som – med et par innledende krumspring – fungerte upåklagelig med Denon Home 250. Blant nyhetene i den kommende appen loves mulighet for å innstille frekvensgangen i bassen etter plasseringen. Det blir imidlertid kun snakk om å velge manuelt mellom tre plasseringer. Altså ingen romkorreksjon som vi kjenner det fra Sonos’ Trueplay eller automatisk tilpasning á la Dynaudios RoomAdapt.

Spiller alt

Hvis man kjenner HEOS fra før, er det ingen overraskelser i utvalget av musikkilder og strømmetjenester. Spotify, Apple Music, Amazon Music HD, Tidal, Deezer og TuneIn støttes alle sammen. Høyttalerne støtter Wifi, Airplay 2 og Bluetooth.

Annonse

Til slutt er det fysiske kontakter til Ethernet, 3,5 mm analog lyd og USB-lagerenheter. Både FLAC, ALAC, WAV og DSD støttes. Alt sammen i HD-oppløsning. Det eneste som mangler er en optisk inngang som kunne ha gjort det mulig å bruke høyttalerne for å gi ordentlig lyd på TV-en.

Stemmestyring kommer senere

I dag skal alt som er mer avansert enn en boksåpner helst være Smart. Og multiromshøyttalere skal kunne styres med stemmen via din utvalgte stemmeassistent. Det er selvfølgelig innebygde mikrofoner i Denon Home-høyttalerne, men ved leveringen er de «døve» da strømforsyningen til mikrofonene er slått av i firmware. Mikrofonene vil bli aktivert via en oppdatering som sies å komme i løpet av 2020. Til den tid er det meningen at Google Assistant, Apple Siri og Amazon Alexa støttes.

Det er innganger for Ethernet, analog lyd og USB-medier. Dessverre ikke en optisk inn fra f.eks. TV. (Foto: Denon)

Lovende takter

Da det var snakk om et såkalt «pre production sample» og man fra Denons side understreket at den endelige finjusteringen av lyden – voicingen – ikke var på plass, kunne vi ikke utføre en lyttetest, og derfor heller ikke gi en karakter. Men det som vi inntil videre har fått høre, låter bestemt lovende. Bassen var god og dyp for en fireliters multiromshøyttaler. Men jeg gleder meg til å kunne tilpasse den til plasseringen. Stemmer låt ganske naturlig – og umiddelbart klarere enn hos erkekonkurrenten Sonos. Det var for øvrig også tilfellet i de gamle HEOS-høyttalerne. Men det er alt sammen en foreløpig vurdering på en ikke salgsklar høyttaler.

Oppsummering

Dette er vår første sniktitt på Denons nye høyttalere, og hva angår lydkvalitet og utvalget av strømmetjenester og tilkoblinger ligger de godt an. De mangler smarte romkorreksjonsfunksjoner, men det er ikke sikkert at det vil være et problem for andre enn lyd- og teknikknerder. Hvis nå bare de hadde gitt oss den optiske inngangen til TV-en …

Annonse

Hvordan Denon Home vil klare seg i konkurransen med spesielt en altdominerende Sonos, får vi se når de kommer i butikkene i januar!

Denon Home-høyttalerne fås i sort og hvitt. Designen er blitt mer diskré enn HEOS-høyttalerne. (Foto: Denon)
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Da dukket den første PC-en med GeForce RTX 3080 opp. Og den flytter igjen grensene for 3D-ytelse i 3D-spill.
Bak det kjedelige ytret banker en kraftig prosessor og et utmerket grafikkort – men de får ikke utfolde seg.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
Philips ultrabrede skjerm plasserer deg midt i handlingen, enten det er spill, film eller regneark.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.